
Χαμηλότερες τιμές στη δημοπρασία ρεύματος της ΔΕΗ
Χαμηλότερες τιμές διαμορφώθηκαν στη σημερινή δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) σε σχέση με την προηγούμενη του Οκτωβρίου, ενώ διατέθηκε το σύνολο της προσφερόμενης ποσότητας και ικανοποιήθηκε η μεγάλη πλειονότητα της ζήτησης.
Χαμηλότερες τιμές διαμορφώθηκαν στη σημερινή δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) σε σχέση με την προηγούμενη του Οκτωβρίου, ενώ διατέθηκε το σύνολο της προσφερόμενης ποσότητας και ικανοποιήθηκε η μεγάλη πλειονότητα της ζήτησης.
Συγκεκριμένα, τα «χτυπήματα» στη σημερινή δημοπρασία έφτασαν μέχρι τα 41,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα, τιμή στην οποία πουλήθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες από τις 400 μεγαβατώρες ανά ώρα που διατέθηκαν στη δημοπρασία. Συγκριτικά στη δημοπρασία του Οκτωβρίου οι τιμές έφθασαν μέχρι τα 45 ευρώ.
Οι δημοπρασίες αφορούν λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της ΔΕΗ η οποία διατίθεται σε ανταγωνιστές, ανεξάρτητους προμηθευτές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις φθηνότερες πηγές ενέργειας και να προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά ρεύματος.
Η ενέργεια που δημοπρατήθηκε σήμερα θα πρέπει να απορροφηθεί το επόμενο δωδεκάμηνο από την αγορά, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις δημοπρασίες μέσα στη χρονιά.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ιράν: «Επιχειρησιακή και στρατηγική αποτυχία των ΗΠΑ αποκαλύπτει η αποπομπή των στρατηγών»
- Ιράν: Τουλάχιστον 5 πλοία πέρασαν σε ένα 24ωρο από τα Στενά του Ορμούζ
- Ουκρανία: Σχεδόν μηδενικά τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας τον Μάρτιο
- Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τα 5,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν και την Ινδία
- Oλυμπιακοί Αγώνες: Στο αρχείο η έρευνα για τον Εστανγκέ – «Νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα»
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε στο λιμάνι