Την ικανοποίηση του για την έκβαση της σημερινής εξόδου στις αγορές με την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εστιάζει μάλιστα στο γεγονός ότι υπήρξε υπερκάλυψη της προσφοράς και μείωση σε σχέση με την εκτιμώμενη απόδοση, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στις αγορές δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές.

«Η σημερινή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί απόδειξη ότι όχι μόνο μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα, αλλά είμαστε σε θέση να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές» δήλωσε ο υπουργός.

Τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος από τη πλευρά του εξέφρασε αισιοδοξία ότι «όλα θα πάνε καλά εάν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους». «Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του νέου 7ετους ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο διαμορφώθηκε στο 3,5%. Οι επενδυτές προσέφεραν στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 δισ. ευρώ. υπερακαλύπτοντας κατά πολύ το στόχο που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος έχει προσδιοριστεί στα 3 δισ. ευρώ.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο