Άνοδο του πραγματικού ΑΕΠ το 2017 μεταξύ 1,4%-1,6% βλέπει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ενώ εκτιμά ότι για το 2018 ο ρυθμός μεγέθυνσης μπορεί να προσεγγίσει το 2,7%.

Όπως επισημαίνει οι εκτιμήσεις γίνονται βάσει ενός «διανυσματικού υποδείγματος διόρθωσης λαθών» και προσθέτει ότι «η οικονομία εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης κινούμενη εντός στόχων για την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2017, ενώ και για το 2018 υπάρχει αισιοδοξία για περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού μεγέθυνσης».

Επίσης, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι «ο περιορισμός της αβεβαιότητας έχει προφανώς συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Είναι αναγκαίο η ελληνική οικονομία να αξιοποιήσει τη θετική δυναμική που δημιουργείται και αποτυπώνεται στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, παραμένοντας προσηλωμένη σταθερά, μεταξύ άλλων, στην διασφάλιση των συνθηκών για την προσέλκυση ιδιωτικών εγχώριων και ξένων επενδύσεων, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τον πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο