Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βενιζέλος: Οι καταθέσεις έχουν δοθεί τις τελευταίες 45 ημέρες

«Επί μήνες παρακολουθούμε ένα επικοινωνιακό σκηνικό με απειλές μυθολογία και φημολογία. Αυτό που είδα, είναι έναν φάκελο χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο με 3 μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων που αναφέρουν δωροδοκίες πρωθυπουργών και υπουργών χωρίς να αναφέρεται πουθενά για ποιόν λόγο λάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα περιστατικά» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Επί μήνες παρακολουθούμε ένα επικοινωνιακό σκηνικό με απειλές μυθολογία
και φημολογία. Αυτό που είδα, είναι έναν φάκελο χωρίς ουσιαστικό
περιεχόμενο με 3 μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων που αναφέρουν δωροδοκίες
πρωθυπουργών και υπουργών χωρίς να αναφέρεται πουθενά για ποιόν λόγο
λάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα περιστατικά» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην τηλεοράση του ΣΚΑΪ πρόσθεσε πως αυτές οι καταθέσεις αυτές έχουν δοθεί τις τελευταίες 45 ημέρες και όμως επί δύο χρόνια κινείται ένας ολόκληρος μηχανισμός γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημείωσε ακόμη πως η «αναφορά στο πρόσωπο μου είναι από κεκτημένη ταχύτητα κάνοντας στρατηγικό λάθος να βάλουν και εμένα απέναντί τους. «Είναι μία αστεία επανάληψη του 1989 της ιστορίες των πάμπερς αυτή τη φορά ως φάρσα. Υπάρχουν ορισμένα περίεργα πολιτικά κενά καθώς κάποιοι υπουργοί συγκεκριμένης ταυτότητας δεν αναφέρονται. Έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές και για την δικαιοσύνη σημειώνοντας: «Δεν ξέρω ποιος έχει χειραγωγήσει ποιον. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με προκλητικό τρόπο επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συσκέφθηκε μαζί της. Η μομφή αφορά στο ότι δόθηκε η υπόσταση προστατευόμενου μάρτυρα σε ανθρώπους που δεν έχουν να κάνουν με δολοφονίες και ποινικά. Εν προκειμένω δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ανωνυμίας. Από την λάσπη πάντα κάτι μένει και αυτό που μένει είναι ο εκβαρβαρισμός του πολιτικού βίου της χώρας».

Πρέπει να ελεγχθεί η αξιοπιστία των μαρτύρων

Για το τι πρόκειται να γίνει με την συγκεκριμένη δικογραφία ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Η Βουλή δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα χωρίς να εξεταστούν οι μάρτυρες, χωρίς να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους. Οι μάρτυρες είναι θύματα που νομίζουν πως εσαεί θα είναι προστατευμένοι. Δεν έχω πληροφορίες που κατέχω από τον θεό αλλά έχω τις πληροφορίες της δικογραφίας. Δεν μιλάμε για πιθανές δωροδοκίες γιατρών και υπηρεσιακών προσώπων αλλά μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα κάποια από τα οποία δεν έχουν και καμία εμπλοκή. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα και όχι στην γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού κόσμου».

Υπογράμμισε ακόμη πως θα στραφεί νομικά εναντίων όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. «Με τον Πρωθυπουργό και τα στελέχη της κυβέρνησης θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές. Αρχικά θα ασχοληθούμε με τους ψευδομάρτυρες. Δεν απειλώ κανέναν, η μήνυση για ψευδορκία δεν συνιστά απειλή αλλά η πολιτική δολοφονία και η δολοφονία χαρακτήρων πως θα τιμωρηθεί; Ποτέ δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση στην Βουλή και στην Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος δικαίου» είπε.

in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024