Η τρίτη γενιά του εμβληματικού επαγγελματικού μοντέλου η ιστορία του οποίου ξεκινά από το 1995, αποκαλύφθηκε επιφυλάσσοντας για τους χρήστες του περισσότερες επιλογές από ποτέ τόσο σε επίπεδο διαμορφώσεων όσο και σε αυτό της τεχνολογικής υπεροπλίας.

Ενδεικτικό είναι ότι αν λάβει κανείς υπόψη τις διαθέσιμες εκδόσεις αμαξώματος, τα διαφορετικά μήκη και ύψη, την χωρητικότητα καθώς και τις δυνατότητες εξοπλισμού που προσφέρει, διαπιστώνει ότι η νέα, τρίτη γενιά του επαγγελματικού μοντέλου ξεπερνά τις 1.700 διαθέσιμες διαμορφώσεις.

Σε ό,τι αφορά την κρίσιμη για την συγκεκριμένη κατηγορία, παράμετρο της χωρητικότητας, αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος φόρτωσης του νέου Sprinter μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17 κυβικά μέτρα όγκου ενώ το μέγιστο βάρος μπορεί να φτάσει έως και τους 5,5 τόνους.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πλην των πισωκίνητων και των τετρακίνητων εκδόσεων, το Sprinter θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε εμπροσθοκίνητες εκδόσεις οι οποίες παρεμπιπτόντως μπορούν να φιλοξενήσουν επιπλέον βάρος 50 κιλών σε σχέση με τις πισωκίνητες ενώ διαθέτουν και χαμηλότερο «κατώφλι» κατά 8 εκατοστά, διευκολύνοντας τη διαδικασία φόρτωσης. Οι εμπροσθοκίνητες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με εννέα σχέσεων αυτόματο.

Για λόγους που γίνονται απολύτως κατανοητοί λόγω του προσανατολισμού του μοντέλου και των δυνατοτήτων που προσφέρει σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα, το Sprinter δεν έχει αλλάξει δραστικά κάποιο από τα στοιχεία της εξωτερικής του σχεδίασης, βελτιώνοντας ωστόσο την όψη του με τη συνδρομή μιας μεγαλύτερης γρίλιας και των νέων φωτιστικών σωμάτων.

Αντιθέτως, ριζικά διαφορετικές και εμπλουτισμένες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει το Sprinter σε τεχνολογικό επίπεδο καθώς στο παλμαρέ του έχει προστεθεί το νέο σύστημα infotainment MBUX που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην A-Class και το οποίο περιλαμβάνει στις λειτουργίες του μια σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένων για επαγγελματίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στους διαχειριστές στόλων να ελέγχουν τα οχήματα από απόσταση ως προς όλες τις πιθανές παραμέτρους, έχοντας πρόσβαση στοιχεία που ποικίλλουν από την τοποθεσία ως την στάθμη καυσίμων.

Παράλληλα, το Sprinter υπόσχεται να κάνει ευκολότερη και τη ζωή του οδηγού διαθέτοντας στον εξοπλισμό του κάμερα οπισθοπορείας αλλά και ένα σύστημα που προσφέρει περιμετρική ορατότητα διευκολύνοντας σαφώς τους ελιγμούς.

Παράλληλα, όπως ήδη ανακοίνωσε η Mercedes-Βenz, από το 2019 θα προστεθεί στην γκάμα του Sprinter και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο