Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας εντός της ημέρας

Γερμανία: Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας εντός της ημέρας

Οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) συνεχίζονται σήμερα με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία. 

Οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού
μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και
Σοσιαλδημοκρατών (SPD) συνεχίζονται σήμερα με στόχο να επιτευχθεί
συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «ARD» εάν οι εταίροι έρθουν πιο κοντά, η συμφωνία θα παρουσιαστεί αύριο Τετάρτη.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία σήμερα. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστούν οπωσδήποτε νυχτερινές διαβουλεύσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων το έχουμε επεξεργαστεί εν τω μεταξύ», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Κάρστεν Σνάιντερ, πρώτος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, στο πρωινό μαγκαζίνο του «ARD».

«Η βούληση να συμφωνήσουμε υπάρχει », δήλωσε ο Λαρς Κλίνγκμπάιλ, Γενικός Γραμματέας τους SPD, ενώ και η Γιούλια Κλέκνερ, η αντιπρόεδρος του CDU και ο Ντάνιελ Γκίντερ, ο επίσης χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, έκαναν ανάλογες δηλώσεις στο ίδιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Εν τούτοις, και αν ακόμα οι τρεις δυνητικοί εταίροι καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία, υπάρχει ακόμα ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί: η εσωκομματική ψηφοφορία των μελών του SPD, η οποία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, αφού μπορεί να διαρκέσει έως τρεις εβδομάδες και η έκβασή της είναι αβέβαιη δεδομένου ότι η αριστερή πτέρυγα και η νεολαία του κόμματος, που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στο κόμμα, τάσσονται κατά του νέου μεγάλου συνασπισμού.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024