Την ανάγκη να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους εκπροσώπους των κομμάτων ώστε να ενημερωθούν για τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis ζητά το Ποτάμι, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα.

«Οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν όλες τις ελληνικές πτυχές του διεθνούς πολιτικό-φαρμακευτικού σκανδάλου, καθώς τα όσα αποκαλύφθηκαν, αρχικά από το FBI, και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες και άλλων χωρών, εγείρουν για άλλη μια φορά πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών με κρατικούς λειτουργούς, στελέχη των συστημάτων υγείας, αλλά και πολιτικούς» σημειώνουν χαρακτηριστικά από τη Σεβαστουπόλεως.

Όπως τονίζει το Ποτάμι, θα πρέπει να αναζητηθούν οι δικαστικές και πολιτικές ευθύνες για το ζήτημα, «χωρίς καμία χάρη σε κανέναν». «Άλλωστε τα χρήματα των Ελλήνων που δαπανήθηκαν για φαρμακευτική περίθαλψη ήταν αναντίστοιχα με το επίπεδο υπηρεσιών υγείας, αλλά και τον μέσο όρο δαπανών άλλων ευρωπαϊκών χωρών» προσθέτουν από το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, από το Ποτάμι σχολιάζουν και τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα και την επικοινωνία που είχαν υπουργοί με λειτουργούς της δικαιοσύνης. «Όμως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε να ενδιαφέρεται, όχι τόσο για την αλήθεια, αλλά για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος. Οι υπουργοί της, εδώ και μήνες, είχαν μια προνομιακή ενημέρωση για τμήματα της δικογραφίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν ως πολιτικές ρουκέτες σε συνεργασία με κομματικά τους ΜΜΕ» αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει πως θα υπερασπιστεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. «Είμαστε αντίθετοι μετις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και καλούμε τους δικαστικούς λειτουργούς να περιφρουρήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία τους, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό τους με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και εν γένει της πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωσή του.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο