«Η ορθολογική διαχείριση και η στοχευμένη αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί σημαντική πρόκληση για την κυβέρνησή μας. Στόχος μας είναι να εξασφαλιστούν σημαντικά και σταθερά έσοδα σε μακροχρόνια βάση, ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους, αλλά και να δημιουργηθούν επιπρόσθετα αναπτυξιακά οφέλη» υπογράμμισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά την ομιλία της στο 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που διεξάγεται στην Πάτρα.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός «η καταγραφή, η προστασία και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου, αποτελεί τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής», ενώ αναφερόμενη στο ζήτημα του αιγιαλού και των παραλιών, η κ. Παπανάτσιου διευκρίνισε ότι έως το τέλος του 2018 θα έχει οριστικοποιηθεί η χάραξη του αιγιαλού, καθώς όπως είπε «αυτό είναι προϋπόθεση σε πολλές περιπτώσεις για την παραχώρηση χρήσης του».

Η υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «η διαδικασία παραχώρησης στον δήμο Πατρέων της αποχαρακτηρισμένης έκτασης της χερσαίας ζώνης λιμανιού της πόλης -μαζί με τα κτίρια, έργα και εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει- βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο διατύπωσης της σχετικής διάταξης».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε «έχει συνταχθεί προσχέδιο της διάταξης, ενώ οι όποιες διαφορές υπάρχουν αφορούν διαδικαστικά ζητήματα και όχι την πολιτική βούληση και την ουσία της παραχώρησης».

«Είμαι σίγουρη» συνέχισε η Κατερίνα Παπανάτσιου «ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα, χωρίς προβλήματα και θα γίνει πράξη το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα του πατραϊκού λαού».

Επίσης, εξήγησε ότι «η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας είναι μέρος της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως είναι και οι περιπτώσεις του στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, των Λιπασμάτων στο Κερατσίνι, του ΕΑΤ – ΕΣΑ στην Αθήνα, του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή». «Κατ΄αυτόν τον τρόπο δίνουμε σαφές μήνυμα δικαίωσης χρόνιων διεκδικήσεων των κινημάτων για τον δημόσιο χώρο, τους ελεύθερους χώρους τον πολιτισμό τον αθλητισμό και την ιστορική μνήμη», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας η κ. Παπανάτσιου, τόνισε ότι «προσπαθούμε να βάλουμε τάξη από τα μικρά μέχρι τα μεγάλα και να διορθώσουμε τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων κυβερνήσεων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο