Έμμεση αναφορά στο σκάνδαλο της Novartis έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα πως, όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και στη λάσπη, είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση, κάνοντας παράλληλα λόγο για τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη συμμετοχή του σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του 2ου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Μέγαρο Μουσικής, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι πολιτικός που πιστεύει στη συναίνεση, κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει τέτοια διάθεση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μείωση των φόρων, τονίζοντας πως «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αδιαπραγμάτευτα μεταρρυθμιστική».

«Δεν θα ανεχτώ προσωπικές ατζέντες και εσωκομματικές ισορροπίες» ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει ένα μεταρρυθμιστικό σοκ που θα συμπυκνώνεται σε μεταρρυθμίσεις ελληνικής ιδιοκτησίας.

«Καθώς το τρίτο πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του και η ελληνική οικονομία μετά θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές, πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα τις αγκαλιάζει το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία» συνέχισε, επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από έκρηξη επενδύσεων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο