Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάιατ: Ενδιαφέρον για επενδύσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Πάιατ: Ενδιαφέρον για επενδύσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Το 2018 είναι η χρονιά της Αμερικής στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στο χαιρετισμό του, την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια της καθιερωμένης Πρωτοχρονιάτικης Δεξίωσης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το 2018 είναι η χρονιά της Αμερικής στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στο χαιρετισμό του, την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια της καθιερωμένης Πρωτοχρονιάτικης Δεξίωσης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο πρέσβης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νίκου Παππά στις ΗΠΑ και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με εταιρείες του τομέα της υψηλής τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, από το Χόλιγουντ και τη Silicon Valley έως το MIT στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.

Στη συνέχεια τόνισε, «το 2018 είναι η χρονιά της Αμερικής στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι το έτος που η Ελλάδα ανακάμπτει πλήρως από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας έθεσαν αυτόν τον θετικό τόνο, συμφωνώντας παράλληλα για τη σημασία που έχει για τη σχέση μας η ανάδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών ως τιμημένη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, στην οποία αναμένουμε περισσότερους από 300.000 επισκέπτες από όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας υψηλού επιπέδου αντιπροσωπείας από τις ΗΠΑ. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος Τραμπ, θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσει την αμερικανική τεχνολογία, το επιχειρείν και την καινοτομία στην παγκόσμια σκηνή».

Σχετικά με τους επενδυτές ο πρέσβης τόνισε, «είτε ενδιαφέρονται για ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, είτε για συμφέροντα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην πολιτική αεροπορία ή στα ναυπηγεία, μεγάλοι αμερικανοί επενδυτές και εταιρείες αναζητούν τρόπους να συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Έχουμε δει μεγάλες επενδύσεις πρόσφατα από τους Calamos, Morgan Stanley και Avis, και ελπίζουμε να δούμε την επένδυση των ONEX στα Ναυπηγεία Neorion και την αμερικανική συμμετοχή στο έργο του Ελληνικού, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πολλά άλλα».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το 2018, ενδέχεται να είναι το «έτος κλειδί» των ελληνο – αμερικανικών σχέσεων για την προσέλκυση επενδύσεων, γιατί παράλληλα με την δραστική βελτίωση του οικονομικού και αναπτυξιακού κλίματος στην Ελλάδα και την κλιμακούμενη οικονομική δικτύωση με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου, η ανάδειξη των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) του 2018, μπορεί να αποτελέσει το καθοριστικό σημείο αυτής της νέας πορείας ενώ ο πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, αναφέρθηκε στη σταδιακή έξοδο από την ύφεση και την επερχόμενη ανάπτυξη, η οποία όπως τόνισε «δεν θα έρθει από μόνη της, αυτόματα και νομοτελειακά, επειδή επιτύχαμε δημοσιονομική εξισορρόπηση και γρήγορη συμφωνία με τους εταίρους για την Τρίτη αξιολόγηση, και εδώ εντοπίζω την ευθύνη όλων μας ώστε η επιστροφή στην ανάπτυξη να μην θεωρείται δεδομένη».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024