Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη ΔΕΘ κατέληξε η πορεία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη [Βίντεο]

Στη ΔΕΘ κατέληξε η πορεία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη [Βίντεο]

Μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 27η έκθεση Agrotica, κατέληξε λίγο πριν τις 14:00 το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν περισσότεροι από 1.000 αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 27η έκθεση Agrotica,κατέληξε λίγο πριν τις 14:00 το συλλαλητήριο που πραγματοποίησανπερισσότεροι από 1.000 αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του αγροτοσυνδικαλιστή Β.Μπούτα, πάνω στο περίπτερο 2 της Έκθεσης. Νωρίτερα, οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ κλειστή παρέμεινε η οδός Εγνατία και στα δύο ρεύματα για περισσότερη από μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr.

Κάποιοι από τους αγρότες είχαν μεταφέρει στο κέντρο της πόλης τρακτέρ, αλλά και αγροτικά αυτοκίνητα για να πλαισιώσουν την κινητοποίησή τους, ενώ αρκετοί αγρότες έφτασαν με λεωφορεία από αγροτικές περιοχές.

«Τα μπλόκα είναι στον τόπο τους κι εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα με το σημερινό συλλαλητήριο για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στο χωράφι και στο χωριό» δήλωσε οαγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας.

Απαντώντας στους αγρότες που διαμαρτυρήθηκαν με τα τρακτέρ τους την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας ανέφερε πως «εμείς δεν αποκλείουμε κανένα αγρότη, σε όλους τους αγρότες απευθύνουμε χέρι φιλίας και κοινού αγώνα, αλλά ταυτόχρονα φτιάχνουμε και μέτωπο ενάντια σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται.

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδος είχε δηλώσει την Πέμπτη: «Εμείς δεν φοβόμαστε να δείξουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις και προκαλούμε και τον κ. Μπούτα να κάνει το ίδιο, για να δούμε ποιος είναι πραγματικά αγρότης».

in.gr

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024