Στη ΔΕΘ κατέληξε η πορεία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη [Βίντεο]
Μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 27η έκθεση Agrotica, κατέληξε λίγο πριν τις 14:00 το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν περισσότεροι από 1.000 αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 27η έκθεση Agrotica,κατέληξε λίγο πριν τις 14:00 το συλλαλητήριο που πραγματοποίησανπερισσότεροι από 1.000 αγρότες από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του αγροτοσυνδικαλιστή Β.Μπούτα, πάνω στο περίπτερο 2 της Έκθεσης. Νωρίτερα, οι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ κλειστή παρέμεινε η οδός Εγνατία και στα δύο ρεύματα για περισσότερη από μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr.
Κάποιοι από τους αγρότες είχαν μεταφέρει στο κέντρο της πόλης τρακτέρ, αλλά και αγροτικά αυτοκίνητα για να πλαισιώσουν την κινητοποίησή τους, ενώ αρκετοί αγρότες έφτασαν με λεωφορεία από αγροτικές περιοχές.
«Τα μπλόκα είναι στον τόπο τους κι εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα με το σημερινό συλλαλητήριο για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στο χωράφι και στο χωριό» δήλωσε οαγροτοσυνδικαλιστής, Βαγγέλης Μπούτας.
Απαντώντας στους αγρότες που διαμαρτυρήθηκαν με τα τρακτέρ τους την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας ανέφερε πως «εμείς δεν αποκλείουμε κανένα αγρότη, σε όλους τους αγρότες απευθύνουμε χέρι φιλίας και κοινού αγώνα, αλλά ταυτόχρονα φτιάχνουμε και μέτωπο ενάντια σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται.
Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδος είχε δηλώσει την Πέμπτη: «Εμείς δεν φοβόμαστε να δείξουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις και προκαλούμε και τον κ. Μπούτα να κάνει το ίδιο, για να δούμε ποιος είναι πραγματικά αγρότης».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).