«Θα στηρίξουμε μια λύση που θα είναι υπεύθυνη. Θα «πατάει» στα πόδια της και θα υπερασπίζει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για λύση αν δεν τη δούμε» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για το ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου, επεσήμανε μάλιστα ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών, προκειμένου να ενημερωθούν για τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μόνο αν η λύση είναι προς το καλό των Ελλήνων «τότε θα έχει τη στήριξή μας. Δεν παζαρεύουμε με κανέναν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού στο θέμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού σχετικά με το θέμα, καθώς, παρότι ο ίδιος ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον Σεπτέμβριο, να συζητηθεί το ζήτημα στη Βουλή, εκείνος δεν τον άκουσε. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως η ευθύνη για την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών βαραίνει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθότι «όταν αφήνεις έξω από την ενημέρωση τον λαό, οργιάζουν οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί», ενώ συμπλήρωσε πως «ο λαός πρέπει να είναι σύμμαχος σε όποια λύση. Δεν έρχονται οι λύσεις ουρανοκατέβατες. Υπάρχουν πολίτες που εξαπατώνται, υπάρχουν πολίτες που δελεάζονται από συνθήματα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Αντώνη Βγόντζα, ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά για τα συλλαλητήρια σε αντίθεση με την θέση του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του Κινήματος λέγοντας ότι «τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν».

«Τα στελέχη που εμπλέκονται με τις διαδικασίες του συνεδρίου θα πρέπει να ταυτίζονται με την άποψη του Κινήματος Αλλαγής που έχουν εκφραστεί από τους αρχηγούς. Δεν μπορεί ο καθένας να έχει δική του άποψη» πρόσθεσε.

Επιπλέον, τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να βρει τη σωστή εθνική γραμμή ξανά, ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μη μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές, ενώ επεσήμανε ότι συμφέρει η επίλυση του ζητήματος προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η ΠΓΔΜ είναι μια μικρή χώρα που θα ήταν καλό να νιώθει τους Έλληνες ως «προστάτες της», ώστε να μη βρει έδαφος ο τουρκικός παράγοντας και αλωνίζει στα Βαλκάνια, στην Αλβανία και στα Σκόπια.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο