
Βαρουφάκης: Όχι στα συλλαλητήρια πατριδοκαπηλείας
«Η αναζωπύρωση του «Μακεδονικού» είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα αυτή την ώρα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το DiEM25, κίνημα επικεφαλής του οποίου είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Η αναζωπύρωση του «Μακεδονικού» είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα αυτή την ώρα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το DiEM25, κίνημα επικεφαλής του οποίου είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Συγκεκριμένα, το DiEM25 αναφέρει πως «οι πολιτικές δυνάμεις που διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» ήταν εκείνες που σφύριζαν αδιάφορα όταν η Ελλάδα έχανε την ανεξαρτησία της το 2010, έλεγαν τα «Ναι σε όλα» στο Κοινοβούλιο, βροντοφώναζαν «Βάστα Γερούν» το 2015 και νομιμοποιούν με κάθε τρόπο τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού».
«Την ώρα λοιπόν που η ολιγαρχία μονιμοποιεί τη χρεοδουλοπαροικία του ελληνικού λαού και (στο όνομα της δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια) εγγυάται τη διαδικασία ερημοποίησης της Ελλάδας, η αναζωπύρωση του «Μακεδονικού» είναι το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα» προσθέτει.
«Το DiEM25 Ελλάδας» συνεχίζει «ως διεθνιστικό, πανευρωπαϊκό και πατριωτικό κίνημα, πρεσβεύει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό όλων των ευρωπαίων, ενώ εναντιώνεται σε όλα τα είδη αλυτρωτισμού και επεκτατισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ως DiEM25 αγκαλιάζουμε όλους τους δημοκράτες που νιώθουν ταπεινωμένοι και ανήσυχοι από την πολύχρονη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας».
«Αυτή τη στιγμή όμως που η χώρα ερημοποιείται και η περιοχή αποσταθεροποιείται, συλλαλητήρια από μια άλλη εποχή, με «Ζήτω ο Στρατός» και ύβρεις για γειτονικούς λαούς, αποτελούν ντροπή αλλά και απειλή για την πατρίδα μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
in.gr
- Η έκπληξη του Μπαρτζώκα στην εξάδα των ξένων του Ολυμπιακού
- Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα μετά από βλάβη στο φορτηγό τους [σκληρές εικόνες]
- Σώοι οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού – Λήξη συναγερμού για τη διαρροή αέρα
- Γαλλία και Γερμανία προτείνουν σταδιακή ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Ήταν αθώα» λέει ο δικηγόρος της 44χρονης που αυτοκτόνησε στις φυλακές Κορυδαλλού
- 16ο Annual Capital Link Sustainability Forum «Δημόσιος & Ιδιωτικός Τομέας με Όραμα τη Βιωσιμότητα»
