Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρύθμιση-ανάσα για ληξιπρόθεσμα χρέη: Πώς θα πάρετε τις 24 δόσεις

Ρύθμιση-ανάσα για ληξιπρόθεσμα χρέη: Πώς θα πάρετε τις 24 δόσεις

Άνοιξε σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η ειδική εφαρμογή ηλεκτρονικής αίτησης για ρύθμιση χρεών σε 12 μηνιαίες δόσεις ή ακόμα και σε 24 δόσεις σε έκτακτες περιπτώσεις.

Άνοιξε σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η ειδική εφαρμογή ηλεκτρονικής αίτησης για ρύθμιση χρεών σε 12 μηνιαίες δόσεις ή ακόμα και σε 24 δόσεις σε έκτακτες περιπτώσεις.

Οι πολίτες θα μπορούν να ρυθμίσουν μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, με την προϋπόθεση ότι η κάθε δόση θα πληρώνεται με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού με πάγια εντολή. Στον νέο αυτόν τρόπο ένταξης στη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα ενταχθεί και η 5η δόση ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρωθεί έως σήμερα.

Επίσης, η όλη διαδικασία θα επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%.

Για παράδειγμα: Φορολογούμενος έχει ρυθμίσει με τη ρύθμιση των 100 δόσεων φορολογική οφειλή ύψους 5.000 ευρώ από την οποία το ανεξόφλητο υπόλοιπο ανέρχεται σε 2.000 ευρώ. Έως σήμερα καλείται να πληρώσει την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους 250 ευρώ.

Για να μην χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει είτε να εξοφλήσει έως το τέλος της ημέρας είτε να ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων τη δόση του ΕΝΦΙΑ με την εφαρμογή που άνοιγε σήμερα. Αν δεν το κάνει, τότε θα χάσει τη ρύθμιση και το ανεξόφλητο ποσό της ρύθμισης των 100 δόσεων θα καταστεί μαζί με τους τόκους που γλίτωσε κατά τη ρύθμιση, ληξιπρόθεσμο και απαιτητό στο σύνολό.

Η διαδικασία

Η αίτηση ένταξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια οι δόσεις πληρώνονται στην τράπεζα με την Ταυτότητα Οφειλής. Εντός Φεβρουαρίου, αναμένεται η ενεργοποίηση μιας ακόμα ηλεκτρονικής υπηρεσίας από την ΑΑΔΕ με τη χρήση της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώνουν μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας απευθείας μέσω του taxisnet, τις οφειλές τους.

Απλά και γρήγορα μέσα από τον προσωπικό τους υπολογιστή θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxinet και στη διεύθυνση www.aade.gr την αίτησή τους, μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις για την πραγματική οικονομική τους κατάσταση. Εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν από τον Φεβρουάριο τη δυνατότητα εξόφλησης όλων ανεξαιρέτως των οφειλών τους προς την Εφορία έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις πριν καν γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση για μη ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις αρμόδιες εφορίες για την υποβολή των απαιτούμενων αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017 τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ξεπέρασαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το φράγμα των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε αγωνία βρίσκονται χιλιάδες οφειλέτες οι οποίοι ενώ έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, κινδυνεύουν να τη χάσουν επειδή θα καθυστερήσουν μία ημέρα να πληρώσουν είτε μία από αυτές τις δόσεις είτε τις τρέχουσες οφειλές τους.

Διαβάστε επίσης:


    in.gr

    Sports in

    Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

    Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 18 Απριλίου 2024