Στην απόφαση να περικόψει περίπου 800 θέσεις εργασίας οδηγήθηκε η Harley-Davidson εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης που παρουσιάζουν οι πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέχρι το 2019 η αμερικανική φίρμα πρόκειται να μεταφέρει σταδιακά την παραγωγή από το εργοστάσιο που διατηρεί αυτή τη στιγμή στο Kansas City σε εκείνο της Νέας Υόρκης, όπου και θα δημιουργηθούν 450 νέες θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Την χρονιά που μας πέρασε, οι πωλήσεις της Harley-Davidson σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν κατά 6,7%, ωστόσο αρνητικό αναμένεται να είναι το πρόσημο και το 2018 με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για πτώση της τάξης του 4,9%.

Μέρος της προσπάθειας να ανακοπεί η πτωτική πορεία της Harley-Davidson αποτελεί το λανσάρισμα της πρώτης ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας στην ιστορία της φίρμας, η οποία θα περάσει στην παραγωγή μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το ηλεκτροκίνητο εγχείρημα της Harley-Davidson, καθώς θεωρούν πως θα αλλοιώσει το προφίλ της χωρίς παράλληλα να προσφέρει την απαιτούμενη αυτονομία που θα της επιτρέψει να γίνει ανταγωνιστική.

auto.in.gr