Την αθώωση όλων κατηγορουμένων, για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος με την ονομασία «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πολύωρη αγόρευσή του εισηγήθηκε να απαλλαγούν οι 17 συνολικά κατηγορούμενοι στην υπόθεση από την κατηγορία της απιστίας, τονίζοντας πως από την επίδικη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος δεν προέκυψε ζημία σε βάρος του δημοσίου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και 16 ακόμη πρόσωπα, ανάμεσά τους και τρεις κρατικοί αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών για κακουργηματικού τύπου κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς.

Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για 11 συστήματα ακρόασης με την επωνυμία ESTIA και δεκαοκτώ παρεμβολείς με την επωνυμία ERIS.

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων μετά το τέλος των οποίων οι δικαστές θα εκδώσουν την απόφασή τους.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο