
Συρία: 33 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές
Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από αεροπορικά πλήγματα του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), όπου διεξάγεται στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.
Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από αεροπορικά
πλήγματα του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική
Συρία), όπου διεξάγεται στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.
Μόνο σήμερα, από τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 11 άνθρωποι που βρίσκονταν σε αγορά της πόλης Σαρακέμπ, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Χθες Κυριακή 17 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο από αεροπορικά πλήγματα με στόχο πολλές τοποθεσίες της Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
«Η αεροπορία του καθεστώτος ενέτεινε τις επιδρομές της το τελευταίο 24ωρο έπειτα από σχετική ηρεμία που οφειλόταν στην κακοκαιρία», διευκρίνισε.
Υποστηριζόμενες από την αεροπορία των ρώσων συμμάχων τους, οι καθεστωτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 25 Δεκεμβρίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν το νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και κυρίως το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμπού Ντουχούρ.
Η περιοχή αυτή ελέγχεται από την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, μια τζιχαντιστική οργάνωση στην οποία κυριαρχεί ο πρώην κλάδος της Αλ-Κάιντα, ενώ εκεί υπάρχουν επίσης πολλές ανταρτικές οργανώσεις.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τουκαλάς: Ευχαριστίες για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της


