Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΓΕΝ για Ίμια: Ο Καμμένος έριξε στεφάνι εκεί που έπεσε το ελικόπτερο

ΓΕΝ για Ίμια: Ο Καμμένος έριξε στεφάνι εκεί που έπεσε το ελικόπτερο

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης για το περιστατικό στα Ίμια με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης για το περιστατικό στα Ίμια με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να προσεγγίσει ένα ζευγάρι τουρκικών νησίδων στο Αιγαίο», όπως χαρακτηρίζει τα Ίμια, σημειώνοντας πως οι αξιωματικοί της ακτοφυλακής προειδοποίησαν τον Πάνο Καμμένο.

Μετά την προειδοποίηση -συνεχίζει το δημοσίευμα- το ελληνικό σκάφος έφυγε από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας χωρίς να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι «την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος», η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου ΠΝ21. Περί τις 10:30, εκτελέστηκε ρίψη στεφάνου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων».

Όπως τονίζει το ΓΕΝ, «στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων έπλεαν το περιπολικό Α/Υ KAS του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς έπλεε το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο».

Τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, προσθέτοντας ότι «στη συνέχεια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» κατέπλευσε στη Ν.Κάλυμνο για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους τρεις πεσόντες Αξιωματικούς του ελικοπτέρου ΠΝ21, του Δήμου Καλύμνου».

in.gr

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024