Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Να επιστρέψουμε στις νίκες»

Σφαιρόπουλος: «Να επιστρέψουμε στις νίκες»

O στόχος στον αγώνα της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι είναι η δυναμική επιστροφή του Ολυμπιακού στον δρόμο των ευρωπαϊκών νικών. Αυτό δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος παρά «αδελφικές» σχέσεις των δύο ομάδων γνωρίζει πως ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Ολυμπιακό...

O στόχος στον αγώνα της Παρασκευής με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι
είναι η δυναμική επιστροφή του Ολυμπιακού στον δρόμο των ευρωπαϊκών
νικών. Αυτό δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο
οποίος παρά «αδελφικές» σχέσεις των δύο ομάδων γνωρίζει πως ο δρόμος
δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Ολυμπιακό…

«Θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, ιδίως εντός έδρας. Στηρίζεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι, στην καλή κυκλοφορία και στο περιφερειακό σουτ. Έχει πολύ καλούς σουτέρ. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να επανέλθουμε στις νίκες μετά τα δύο ατυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Θέλουμε να επιστρέψουμε με ένα καλό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το που οφείλεται η αγωνιστική πρώτη του Ολυμπιακού, απάντησε:

«Μέσα σε μια χρονιά δεν μπορεί μια ομάδα να είναι σταθερή. Έχουμε δει πως πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας είχαν ένα κακό διάστημα. Για παράδειγμα η Ρεάλ σε έξι ματς είχε πέντε ήττες. Εμείς είχαμε τραυματισμούς που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Τραυματισμοί που ναι μεν καλυπτόντουσαν από τους υπόλοιπους παίκτες, όμως, όταν παίζεις με 10 και 11 παίκτες από τους 16 που έχεις διαθέσιμους, κάποια στιγμή συσσωρεύεται η κούραση.

Αυτοί που παίζουν καταπονούνται περισσότερο, εκείνοι που έρχονται από τραυματισμούς δεν είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα, οπότε δεν έχεις ένα ομοιογενές σύνολο για να μπορέσεις να παλέψεις δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα όταν συμβαίνουν όλα αυτά βγαίνουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία λύνονται μόνο με την ενότητα.

Αυτές τις τελευταίες μέρες και εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε, όπως πάντα, να είμαστε μαζί, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή την περίοδο των δέκα ημερών που δεν πάμε καλά για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε μπροστά. Να βρούμε ξανά τον καλό αγωνιστικό μας ρυθμό και σιγά σιγά να ανεβάσουμε ξανά την ποιότητα του παιχνιδιού μας».

Το ότι ο κόουτς ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα στο Βελιγράδι, αλλά και το ότι ετοιμάζεται να καταρρίψει μια σειρά προσωπικών ρεκόρ, είναι κάτι που δεν τον απασχολεί… «Στον επαγγελματισμό δεν υπάρχουν συναισθήματα. Όλοι πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, χωρίς να μας επηρεάζει το τι σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε…

Δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάποιον απολογισμό… Βρισκόμαστε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τα ρεκόρ είναι άκαιρα και για εμένα και για τους παίκτες. Εμάς μας νοιάζει μόνο το καλό του Ολυμπιακού. Τα ρεκόρ είναι για τους δημοσιογράφους. Για μένα δεν μετράει αυτό. Το ζητούμενο είναι να πάει καλά η ομάδα».

«Είμαστε έτοιμοι…»

Ο Αμερικανός σέντερ, Τζαμέλ Μακ Λιν, τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι. Προπονηθήκαμε καλά αυτή την εβδομάδα και είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα με τέτοιο κοινό. Παίζουν πολύ σκληρά, το ξέρουμε αυτό. Είναι επίσης ταλαντούχοι και παίζουν ειδικά στην έδρα τους πολύ καλά και γρήγορα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, να σπρώξουμε την μπάλα στην επίθεση και να χαλάσουμε τον ρυθμό τους».

Ερωτηθείς για το αν το γεγονός ότι ο αυριανός αγώνας γίνεται στην πόλη που θα διοργανώσει το φάιναλ φορ αποτελεί έμπνευση για εκείνον και τους συμπαίκτες του, απάντησε: «Όλοι στην αρχή της σεζόν θέλουν να παίξουν στο φάιναλ φορ, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε τα παιχνίδια με την σειρά.

Δεν μπορούμε να ανυπομονούμε για τίποτα. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ειδικά σε μια τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση όπως είναι η Ευρωλίγκα. Οπότε θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και μόνο και να αφήσουμε τα υπόλοιπα να συμβούν…».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024