Καρκίνος Πνεύμονα: Συνδυαστική θεραπεία αυξάνει την επιβίωση
Ο συνδυασμός χημειοθεραπείας και του ανοσο-ογκολογικού φαρμάκου pembrolizumab αυξάνει σημαντικά την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και σταματά την εξέλιξη της νόσου. Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης θα παρουσιαστούν σε προσεχές ιατρικό συνέδριο.
Ο συνδυασμός χημειοθεραπείας και του ανοσο-ογκολογικού φαρμάκου pembrolizumab αυξάνει σημαντικά την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και σταματά την εξέλιξη της νόσου. Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης θα παρουσιαστούν σε προσεχές ιατρικό συνέδριο.
Συγκεκριμένα, πρόκειτα για στοιχεία από ενδιάμεση ανάλυση κλινικής μελέτης που αξιολογεί την την ανοσο-ογκολογική θεραπεία, pembrolizumab, σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.
Σύμφωνα με αυτά, η χορήγηση του συνδυασμού pembrolizumab με πεμετρεξίδη και σισπλατίνη ή καρβοπλατίνη ως θεραπεία πρώτης γραμμής σε ασθενείς με μεταστατικό μη πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά μεγαλύτερη επιβίωση των ασθενών καθώς και σημαντικά μεγαλύτερη επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου, σε σύγκριση με τον συνδυασμό πεμεξετρίδης και χημειοθεραπείας με βάση την πλατίνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός του pembrolizumab με τις δύο χημειοθεραπείες, πέτυχε και τους δύο κύριους στόχους της μελέτης (συνολική επιβίωση και επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου), ενώ το προφίλ ασφάλειας του pembrolizumab ήταν συνεπές με όσα έχουν παρατηρηθεί σε προηγούμενες μελέτες.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442