Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Σκοπιανό στο τραπέζι του Κινήματος Αλλαγής

Το Σκοπιανό στο τραπέζι του Κινήματος Αλλαγής

Οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η τρίτη αξιολόγηση και οι οργανωτικές εκκρεμότητες του Συνεδρίου είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερνική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ποταμιού.

Οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η τρίτη αξιολόγηση και οι οργανωτικές εκκρεμότητες του Συνεδρίου είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Το φλέγον θέμα είναι αυτό των Σκοπίων και αναμένεται εκτός των άλλων να επιχειρηθεί μια ομογενοποίηση των θέσεων που έχουν εκφραστεί από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και οι οποίες αν και είναι σχεδόν ταυτόσημες στον πυρήνα του ζητήματος παρουσιάζουν αποκλίσεις σε επιμέρους σημεία, όπως αυτό των της χρησιμότητας των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής σε αυτά στελεχών του κεντροαριστερού χώρου.

Το στίγμα που αναμένεται να μεταδώσει η συνεδρίαση είναι αυτό που περιγράφεται στις παρεμβάσεις της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και σαφείς εγγυήσεις για την αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας όσων θα συμφωνηθούν. Θα επισημανθεί και πάλι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας χειρίζονται το όλο ζήτημα με ασυγχώρητη επιπολαιότητα, ερασιτεχνισμό και διγλωσσία, που απειλούν με αδιέξοδο τη διαδικασία και με εθνική ήττα τη χώρα, ενώ αυστηρή κριτική αναμένεται να ασκηθεί και στη στάση της ΝΔ. Όπως έχει ήδη τονιστεί, η ΝΔ δεν έχει ούτε καθαρή θέση αλλά ούτε και υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση, αφού σύρεται στις αντιδράσεις της από τα πλέον ακραία εθνικιστικά στοιχεία.

Στο θέμα των συλλαλητηρίων, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχουν αρνητική στάση και δεν τα θεωρούν χρήσιμα. Το ΠΑΣΟΚ αν και δεν τα υιοθετεί, αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση του τόνισε ότι σέβεται τις γνήσιες ευαισθησίες του ελληνικού λαού και την αγωνία του για μια έντιμη λύση, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν συμμερίζεται και δεν ακούει έξαλλες φωνές που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να χαράσσεται στα πεζοδρόμια», αν και είναι σεβαστή η αγωνία των πολιτών για την ονομασία. «Με το περιεχόμενό τους, τα συλλαλητήρια, δε νομίζω ότι βοηθάνε, γιατί βλέπουμε τις φωνές που επικράτησαν» είναι η θέση που εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης.

Δημήτρης Χόνδρος

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024