«Ο Πουτζδεμόντ έχει κάθε δικαίωμα να εκλεγεί νέος πρόεδρος»
Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ έχει κάθε δικαίωμα να εκλεγεί νέος πρόεδρος και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που θα τον ανακηρύξει στο πόστο, δήλωσε ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Ρότζερ Τόρεντ σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντησή του με τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Καταλονίας.
Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ έχει κάθε δικαίωμα να εκλεγεί νέος πρόεδρος και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που θα τον ανακηρύξει στο πόστο, δήλωσε ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Ρότζερ Τόρεντ σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντησή του με τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Καταλονίας.
Ο Πουτζδεμόντ διέφυγε στις Βρυξέλλες αμέσως μετά την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας στο τέλος του Οκτωβρίου και εάν επιστρέψει στην Ισπανία κινδυνεύει να συλληφθεί και να προφυλακισθεί κατηγορούμενος για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος».
Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ ξανακέρδισε την έδρα του στο καταλανικό κοινοβούλιο κατά τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου που προκηρύχθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι με την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν οι πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, δίνοντας λύση στην πολιτική κρίση.
Ωστόσο, οι αυτονομιστικές δυνάμεις εξασφάλισαν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του νέου καταλανικού κοινοβουλίου και ο Κάρλες Πουτζδεμόντ είναι ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία της νέας καταλανικής κυβέρνησης.
Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι μπορεί να διοικεί τις υποθέσεις της αυτόνομης κοινότητας της Ισπανίας από τις Βρυξέλλες με video link. Ωστόσο, η νομική υπηρεσία του κοινοβουλίου στη Βαρκελόνη αποφάνθηκε ότι αυτό είναι παράνομο, ενώ ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποίησε ότι θα παρεμποδίσει της άσκηση καταλανικής τηλεπροεδρίας προσφεύγοντας στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- Emmy 2026: Μεταθανάτια υποψηφιότητα στον Ρομπ Ράινερ
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Καίτη Γαρμπή: Η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ενισχύθηκε η δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442