Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν νέες κυρώσεις σε βάρος επιχειρήσεων, προσώπων και πλοίων της Βόρειας Κορέας όπως και σε βάρος δύο εμπορικών εταιρειών της Κίνας ως απάντηση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη.

«Σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η αμερικανική κυβέρνηση στοχοθετεί τους έκνομους παράγοντες στην Κίνα, τη Ρωσία και σε άλλες περιοχές οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό των δικτύων χρηματοδότησης της Βόρειας Κορέας και ζητούν την απέλασή τους από τις χώρες όπου διαμένουν» σημείωσε ο Στίβεν Μνούτσιν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι κυρώσεις, τα μέτρα που ελήφθησαν ως αντίποινα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, πλήττουν επίσης «πετρελαϊκές, ναυτιλιακές και εμπορικές εταιρείες που συνεχίζουν να προσφέρουν ένα σωσίβιο στη Βόρεια Κορέα ώστε να τροφοδοτούν τις πυρηνικές φιλοδοξίες και τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές αυτού του καθεστώτος».

Οι κυρώσεις, βάσει των οποίων δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία οντοτήτων και προσώπων που έχουν ενταχθεί στη μαύρη λίστα και απαγορεύεται σε κάθε Αμερικανό πολίτη να έχει εμπορικές συναλλαγές μαζί τους, πλήττουν 9 εταιρείες, μεταξύ αυτών δύο εταιρείες εξαγωγών της Κίνας.

Η Chengxing Trading Co με έδρα το Πεκίνο και η Dandong Jinxiang Trade Co κατηγορούνται ότι παρέδωσαν έναντι του ποσού των 68 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Κορέα εμπορεύματα, όπως τόνους μετάλλων υψηλής ποιότητας, τους οποίους εισήγαγαν έναντι 19 εκατομμυρίων δολαρίων το διάστημα 2013- 2017.

Δεκαέξι πρόσωπα, κυρίως Βορειοκορεάτες, ορισμένοι εκ των οποίων διαμένουν στην Κίνα και τη Ρωσία έχουν ενταχθεί στη μαύρη λίστα όπως και αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες της Βόρειας Κορέας και έξι πλοία.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο