Τη βούληση του να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί
στην πλατεία Συντάγματος για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εξέφρασε μέσω του
in.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ο οποίος μάλιστα άφησε
ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσει εφόσον του ζητηθεί.

Στόχος του κ. Πατούλη, είναι να ενεργοποιηθούν οι κοινωνίες και να βγουν μπροστά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου – όπως λέει – να υπερασπιστούν «την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Ερωτηθείς από το in.gr για το αν σκέφτεται να είναι ομιλητής, είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να απευθύνει ομιλία αν του ζητηθεί.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε δηλώσει πως «ούτε η κρίση, ούτε η λιτότητα, ούτε οι οικονομικές δυσκολίες δεν μπορούν να λυγίσουν το φρόνημα και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Αυτό να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι επιχειρούν σήμερα, στο όνομα ενός δήθεν ψευδεπίγραφου ρεαλισμού, να προχωρήσουν σε έναν ανέντιμο κι ανιστόρητο συμβιβασμό με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων».

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ακόμη πως «η ελληνική κοινωνία μπορεί να ανεχθεί ίσως την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, των αεροδρομίων και των λιμανιών μας, στο όνομα μιας δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δεν πρόκειται όμως να ανεχθεί να ξεπουληθούν οι αξίες και η ιστορία μας».

Μιχάλης Νιβολιανίτης

in.gr