Τα σχέδια της κυβέρνησης για την εφαρμογή των πλειστηριασμών κατήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας πως έχουν αναλάβει την υποχρέωση για τέλεση 130.000 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέχρι το 2021.

Ο Παν. Λαφαζάνης, που έδωσε το παρόν σήμερα σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιείτο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, σημείωσε: «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η κυβέρνηση λένε για άλλη μια φορά ψέματα όταν επιχειρούν να διαψεύσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν για 130.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι το 2021 και 10.000 για φέτος. Το ψέμα έχει καταντήσει δεύτερη φύση για την κυβέρνηση».

«Αυτό το «τσουνάμι» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αποτελέσει έναν εφιάλτη για την ελληνική κοινωνία που θα βάλει ταφόπετρα και στην οικονομία. Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής θα καταγραφούν στην ιστορία ως ολετήρες των φτωχών νοικοκυριών και ως πολιτικοί «ληστές» των μικρομεσαίων πολιτών» συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση για να προωθήσει αυτόν τον Αρμαγεδδώνα πλειστηριασμών θα μετατρέπει συνολικά την Αστυνομία και τα ΜΑΤ σε security ενός κλειστού κυκλώματος συμβολαιογράφων εγκαθέτων των τραπεζών υπό τον Γ. Ρούσκα».

«Εμείς ισχυριζόμαστε ότι οι, ούτως ή άλλως, αντισυνταγματικοί και αδιαφανείς ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, είναι και για έναν πρόσθετο λόγο παράνομοι: διότι δεν υπάρχει η κατά νόμο σύμβαση για την πραγματοποίησή τους. Ζητάμε εδώ και τώρα να μας δείξουν την σύμβαση λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και όλα τα σχετικά έγγραφα νόμιμης διεξαγωγής πλειστηριασμών» υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο