Έξωση στην Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών και καθαίρεση του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του προπονητή αποφάσισε ξαφνικά η Ομοσπονδία και ο πρόεδρός της Πύρρος Δήμας.

Η απόφαση του ολυμπιονίκη, πρώην αθλητή, έχει προκαλέσει σάλο στους κόλπους της εθνικής ομάδας, καθώς ο κ. Λεωνίδης ενημερώθηκε μέσω email για την καθαίρεσή του και τα νέα του καθήκοντα στον τομέα της ανάπτυξης. Σε αυτή την ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λόγοι της απομάκρυνσής του, μόνο η παράκληση να παραδώσει το ταχύτερο δυνατόν το κλειδί του προπονητηρίου στον Άγιο Κοσμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πέντε αθλητές που μένουν αυτή τη στιγμή στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά οι τρεις είναι από επαρχία και δεν έχουν πού να μείνουν στην Αθήνα, ενώ εδώ και αρκετόν καιρό όλη η ομάδα τρέφεται από συσσίτιο της εκκλησίας, καθώς έχει σταματήσει η τροφοδοσία της από την Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθήκοντα νέου ομοσπονδιακού προπονητή αναλαμβάνει ο προπονητής του Πανελληνίου, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έγινε γνωστός το 1997, όταν στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» είχε καταγγείλει ότι ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες στους αρσιβαρίστες, σε ενέσιμη μορφή και χάπια (κατηγορίες που στη συνέχεια ανακάλεσε), και βοηθός του ο αδελφός του Πύρρου Δήμα, Οδυσσέας, ο οποίος είναι προπονητής στον Μίλωνα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας