
Ξυδάκης: Θα έπρεπε να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για ΠΓΔΜ
Την άποψη ότι θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αν κάτι τέτοιο δεν έχει ήδη συμβεί, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
Την άποψη ότι θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αν κάτι τέτοιο δεν έχει ήδη συμβεί, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «δεν έχω εικόνα αν έγιναν άτυπες ενημερώσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ή μέσω ανθρώπων αρμοδίων, μπορεί να έχουν γίνει κιόλας. Αν δεν έχουν γίνει, κακώς, θα έπρεπε να έχουν γίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, η συνεννόηση «δείχνει μια σοβαρότητα και μια διάθεση να μοιραστείς προβληματισμούς».
«Η ευθύνη της απόφασης σε τελευταία ανάλυση βαραίνει πάντα την κυβέρνηση, αλλά σε τέτοια κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι απαραίτητο να υπάρχει καλό κλίμα», συμπλήρωσε.
Ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για «μυστικές διαπραγματεύσεις» εξηγώντας, όμως, πως ένα μέρος της διπλωματίας είναι μυστικό με την έννοια πως κάποιες διαπραγματεύσεις γίνονται στο παρασκήνιο. «Διερευνάς τις διαθέσεις του συνομιλητή, για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο» είπε.
in.gr
- Αθηναϊκός – Μερσίν: Ραντεβού με την ιστορία στον πρώτο τελικό του Eurocup Women!
- Στο έλεος της κακοκαιρίας τα νησιά του Αργοσαρωνικού – Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι στην Ύδρα
- Θανάσης Γκλαβίνας: Ο Ντιλιαν εκβιάζει την κυβέρνηση ανοιχτά αποκαλώντας Νίξον τον Μητσοτάκη
- Πάνε για «διπλή» μεταγραφή από τη Λίβερπουλ στη Σαουδική Αραβία: Θέλουν και Σαλάχ και τον αθλητικό διευθυντή
- Σκύλος: Πώς μπορούμε να… ανοίξουμε διάλογο μαζί του
- Τριαντάφυλλος: Ερωτευμένος ξανά μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του;
