Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα ξεχωριστό χειροκρότημα για τον Γκαρθία

Ένα ξεχωριστό χειροκρότημα για τον Γκαρθία

Το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων των πρωταθλητών για τον προπονητή της ομάδας τους, Όσκαρ Γκαρθία ήταν μια κίνηση που -αν μη τι άλλο- φανερώνει την ικανοποίηση του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη επί της Ξάνθης με 3-0. Ήταν μια νίκη που επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να βρεθούν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω τους τον ΠΑΟΚ και τρεις την ΑΕΚ, η οποία έχασε έδαφος στην Λάρισα.

Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία κι ενδεχομένως να είναι μια εικόνα που παραπέμπει στο μέλλον του Ολυμπιακού, έχει να κάνει με τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα της Θράκης. Ο λόγος φυσικά για το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων των πρωταθλητών για τον προπονητή της ομάδας τους, Όσκαρ Γκαρθία.

Ήταν μια κίνηση που αν μη τι άλλο φανερώνει την ικανοποίηση του κόσμου για τα όσα είχε μόλις παρακολουθήσει. Γιατί είναι σίγουρο πως οι οπαδοί μιας ομάδας θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει αλλά θέλουν παράλληλα (ειδικά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού) να βλέπουν και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Οι οπαδοί των πρωταθλητών Ελλάδος που βρέθηκαν στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, έστειλαν ένα ξεχωριστό μήνυμα στον Ισπανό τεχνικό μετά το τέλος του αγώνα. Ότι αυτό που είδαν από την ομάδα τους είναι ελκυστικό και πως περιμένουν ανάλογη συνέχεια. Ο 44χρονος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος φρόντισε να ανταποδώσει το χειροκρότημα και στις δηλώσεις που έκανε στην συνέντευξη Τύπου, εκθείασε την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του. Είναι εμφανές πως ο Καταλανός τεχνικός βάζει τις πρώτες πινελιές του στον Ολυμπιακό και αυτό που αρχίζει να σχηματίζεται, είναι μια επιθετική ομάδα με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και παραγωγή φάσεων στην αντίπαλη εστία.

Ο Γκαρθία είχε πράγματα από την ομάδα του που σίγουρα τον ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα σ’ ένα παιχνίδι που υπήρχαν πολλές και σημαντικές απουσίες, όπως του Μάριν, του Οτζίτζα και του Ελαμπντελαουί. Το σημαντικό όμως για τους ερυθρόλευκους είναι πως ο νέος προπονητής της ομάδας του λιμανιού, δείχνει πως έχει τη δυνατότητα να περάσει στους παίκτες του αυτά που θέλει να βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας καλός προπονητής.

Ο Όσκαρ Γκαρθία συνεχίζει τη δουλειά του στου Ρέντη, γνωρίζοντας τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων που ακολουθούν, αρχής γενομένης με το ματς Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Οι πρωταθλητές θα φιλοξενήσουν την Ένωση το απόγευμα της Τετάρτης, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου και το σίγουρο είναι πως ο Γκαρθία θέλει να δει την ομάδα του να αποδίδει καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Όλοι βέβαια καταλαβαίνουν πως ο Ισπανός προπονητής βρίσκεται λίγες μόλις μέρες στον πάγκο των πειραιωτών, ωστόσο έχει κάνει ορισμένα σημαντικά πράγματα για να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα οι πρωταθλητές. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού φρόντισε να δείξει με το χειροκρότημα του, πως αναγνωρίζει και βλέπει αυτές τις αλλαγές.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024