Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ζουράρις: Μου την έπεσαν φασισταριά με καδρόνια

Στην επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σημειώνοντας πως τον χτύπησαν με καδρόνι. Μιλώντας για τους δράστες ο κ. Ζουράρις συμπληρώνει πως πρόκειται για «φασισταριά».

Στην επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σημειώνοντας πως τον χτύπησαν με καδρόνι. Μιλώντας για τους δράστες ο κ. Ζουράρις συμπληρώνει πως πρόκειται για «φασισταριά».

Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος ήταν καλεσμένος ιδιωτικού ΙΕΚ για διάλεξη σε φοιτητές δημοσιογραφίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δέχτηκε χτύπημα με καδρόνι, το οποίο χτύπησε και έναν αστυνομικό, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από την ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την αστυνομία, υπέθεσε ότι μάλλον προήλθαν από ομάδα ακροδεξιών που -όπως είπε- ήταν συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το περιστατικό συνέβη αφού ο ίδιος ήταν ήδη 3,5 ώρες στον χώρο του συλλαλητηρίου.

«Υποθέτω ήταν κάτι φασισταριά» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «εγώ, πάντως, τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής τούς χαιρετώ όταν τους συναντάω γιατί η μαμά μου μου έμαθε τρόπους και γιατί το Σύνταγμα τους θεωρεί βουλευτές». «Είναι το συναμφότερο του ελληνικού πολιτισμού. Και τους χαιρετώ και τους λέω ότι είναι δολοφόνοι» τόνισε.

Δεν θα ψηφίσει πρόταση με τον όρο «Μακεδονία»

Σε άλλες ερωτήσεις που δέχτηκε από τους φοιτητές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, απάντησε ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται καμία από τις προτάσεις που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» και δεν θα τις ψηφίσει, ενώ εκτίμησε ότι ούτως ή άλλως η διαδικασία πιθανώς να μην προλάβει να ολοκληρωθεί από την υπάρχουσα κυβέρνηση.

«Την άποψή μου περί Σκοπίων τη λέω από το 1992. Το όνομα «Μακεδονία» είναι επιθετικό, όχι οι δευτερεύουσες διατάξεις. Το όνομα είναι βαρύ και ζητά αλυτρωτισμό, λόγω της κινητικής και επεκτατικής ιδιότητας που ενυπάρχουν σε αυτό. Δεν θα ψηφίσω καμία τέτοια πρόταση» επισήμανε, ενώ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, δήλωσε πως «Ο πρωθυπουργός δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά και να το κάνει εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, θα κάνω ό,τι μου κατέβει».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που «συνεχίζονται και επί των ημερών της σημερινής αριστερής κυβέρνησης, παρά τις εκ του αντιθέτου προεκλογικές τοποθετήσεις της» σχολίασε πως «είμαστε νικημένοι (υπό κατοχή) και προσπαθούμε να κάνουμε αντάρτικο ως αριστερή κυβέρνηση».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα είναι υποψήφιος σε επόμενες εκλογές και με ποιο κόμμα απάντησε πως «το μεν αστάθμητον του μέλλοντος ως επί πλείστων κρατεί πάντων δε σφαλερότατον».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024