Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Κανένα νέο δεδομένο από το συλλαλητήριο

Τζανακόπουλος: Κανένα νέο δεδομένο από το συλλαλητήριο

«Αναμένουμε να συντελεστεί πρόοδος στο θέμα των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη στο Νταβός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας ότι δεν τίθενται νέα δεδομένα από το συλλαλητήριο της Κυριακής και ότι δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα . 

«Αναμένουμε να συντελεστεί πρόοδος στο θέμα των διαπραγματεύσεων την
Τετάρτη στο Νταβός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης
Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ», εκτίμησε ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη διάρκεια ενημέρωσης
των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας ότι δεν τίθενται νέα δεδομένα από το συλλαλητήριο της Κυριακής και ότι δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα .

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι μία λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό που να αποκλείει κάθε αλυτρωτική προοπτική ενώ επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά προς τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι λειτουργεί με λαϊκίστικο , ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο.

Σημείωσε ακόμη πως αν υπάρξουν νέα δεδομένα από τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός, τότε θα υπάρξει πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως οι πολιτικοί αρχηγοί. Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να μην υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον δεν και επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη.

«Είναι κρίμα για τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μιλούσε πριν λίγες ημέρες για σύνθετη ονομασία να κρύβεται πίσω από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του», είπε και τον κάλεσε να πει αν θα αποδεχθεί τελικά μια σύνθετη ονομασία ή θα συνεχίσει τα ήξεις αφίξεις.

«Ο Φράγκος θέλει να στήσει μία πολιτική σταδιοδρομία στο ζήτημα του ονόματος όπως ο Σαμαράς»

Αναφερόμενος στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκος, ο οποίος εμφανίστηκε ως επίδοξος πολιτικός ηγέτης τόνισε. «Αν ο ίδιος εννοεί αυτά που λέει τότε θα του πούμε ότι ο τελικός κριτής δεν είναι οι δημοσιογραφικοί διθύραμβοι άλλο ο ελληνικός λαός». Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως ο κ. Φράγκος «θέλει να στήσει μία πολιτική σταδιοδρομία στο ζήτημα του ονόματος όπως και άλλοι πολιτικοί έχουν κάνει στο παρελθόν όπως ο Αντώνης Σαμαράς.

Για δημοψήφισμα Καμμένου

Ερωτηθείς για τη θέση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για δημοψήφισμα αυτή τη στιγμή στην ελληνική κυβέρνηση. Αμέσως μετά διευκρίνισε – για να μην υπάρξουν παρανοήσεις όπως είπε – ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δημοψήφισμα και δεν εξετάζει καν αυτό το ενδεχόμενο.

Για Eurogroup και Γ΄ αξιολόγηση

Στην αρχή της ενημέρωσης προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι συνεδριάζει σήμερα στις 4 το Eurogroup, το οποίο, σημείωσε, «αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης» ώστε να περάσουμε – όπως είπε – και τυπικά «στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από το πρόγραμμα και τη μνημονιακή επιτροπεία».

Υπενθύμισε λέγοντας ότι σύμφωνα με την εισήγηση του EWG το ύψος της δόσης πρόκειται να ανέλθει στα 6,7 δισ. ευρώ.
Από αυτά, τα 5,7 δισ. θα δοθούν με την ολοκλήρωση των τεχνικών προαπαιτούμενων και χωρίς νέα συνεδρίαση του Eurogroup μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Μιχάλης Νιβολιανίτης

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024