Τα όσα έγιναν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την ονομασία της
ΠΓΔΜ και κυρίως η ομιλία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου
ενισχύουν τα σενάρια περί των
συζητήσεων στον Βορρά για δημιουργία ενός κόμματος στα δεξιά
της ΝΔ.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», αυτό το καθαρόαιμο δεξιό κόμμα θεωρείται από συγκεκριμένους παράγοντες αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες και λόγω της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η χθεσινή παρουσία και ομιλία του στρατηγού Φράγκου που ήταν ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου αναζωπύρωσε τα σχετικά σενάρια και προκάλεσε συζητήσεις για τις εν εξελίξει διεργασίες στο χώρο της δεξιάς.

Αν και πολλοί στη ΝΔ θεωρούν ότι δεν μπορεί να σταθεί κόμμα μόνο για το Σκοπιανό και μιλάνε για προβοκάτσιες εκ μέρους της κυβέρνησης, η συζήτηση στο Βορρά είναι προχωρημένη σε συγκεκριμένα γραφεία.

Και μάλιστα με την παρουσία του στρατηγού Φράγκου λένε ότι ο νέος δεξιός πολιτικός σχηματισμός που πρέπει άμεσα να γεννηθεί, απέκτησε φυσικό ηγέτη, από τη στιγμή που άλλα νεωτέρα άφθαρτα πολιτικά στελέχη της ΝΔ με δεξιό προφίλ δεν είναι διατεθειμένα να εμπλακούν.

Ο στρατηγός που διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο έδειξε με την παρουσία του ότι είναι έτοιμος, όσο και αν το διαψεύδει, να ηγηθεί του νέου κόμματος. Αρκεί να το αποφασίσει, καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής το αρνείται, αν και θα βρεθεί ενώπιον μεγάλης πίεσης από πολλές πλευρές να είναι αυτός ο αρχηγός του νέου σχήματος.

Πάντως η αποκωδικοποίηση της ομιλίας του δείχνει καθαρά και το ιδεολογικό πλαίσιο του νέου κόμματος που εάν τελικά στηθεί θα κινείται στο «κλασικό» δόγμα: πατρίδα, ορθοδοξία, ένοπλες δυνάμεις και οικογένεια.

in.gr