Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H συνάντηση του συναχωμένου πρωθυπουργού με την Μεγαλοοικονόμου

H συνάντηση του συναχωμένου πρωθυπουργού με την Μεγαλοοικονόμου

Δεν ήταν πολιτική η συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την νέα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να τη συγχαρεί για τη «μετεγγραφή» της.

Δεν ήταν πολιτική η συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
με την νέα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να τη συγχαρεί για
τη «μετεγγραφή» της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βηματοδότη», ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κρυολογημένος, αλλά η κ. Μεγαλοοικονόμου δεν φοβήθηκε τα μικρόβια και δέχθηκε ένα πρωθυπουργικό φιλί.

«Καμία απολύτως πολιτική συζήτηση δεν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη νέα μεταγραφή του (από την Ενωση Κεντρώων) Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (φωτογραφία) όταν τη φώναξε στο Μέγαρο Μαξίμου για να τη συγχαρεί για τη μεταπήδησή της στο κόμμα του. Ολα αυτά που ακούσατε για συστράτευση του πολιτικού Κέντρου στη μάχη για έξοδο από την κρίση τα είπε ο πρωθυπουργός στις κάμερες. Στην κατ’ ιδίαν συζήτηση το θέμα ήταν άλλο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

»Δεν το περίμενε η κυρία Μεγαλοοικονόμου ότι θα την καλούσε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου. Το πολύ, όπως έλεγε, να τη συναντούσε σε κάποιον από τους διαδρόμους της Βουλής και να αντάλλασσαν δυο κουβέντες. Μα στο Μέγαρο Μαξίμου; «Αν το γνώριζα ότι θα με καλούσε στο πρωθυπουργικό του γραφείο, θα του δώριζα και ένα μπουκέτο λουλούδια» έλεγε σε συναδέλφους της (Συριζαίους πλέον) στη Βουλή. Είπε πως εντυπωσιάστηκε από το Μαξίμου, πρώτη φορά πήγαινε εκεί, τις σημαίες που έχει στο γραφείο του ο Τσίπρας και βεβαίως τη θερμή υποδοχή που της έκανε. Ε, λίγο είναι από τη μια στιγμή στην άλλη, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ να μετρά πλέον 145 βουλευτές (έπειτα από τρία χρόνια στην εξουσία); Ηταν ενθουσιασμένη και δεν το έκρυβε: «Ξέρεις τι σημαίνει να κάθεσαι στον λευκό καναπέ του Μαξίμου και να συνομιλείς με τον πρωθυπουργό της χώρας;» έλεγε και ξανάλεγε και το πρόσωπό της έλαμπε από χαρά.

»»Πήγε να με φιλήσει, αλλά σταμάτησε λέγοντάς μου ότι ήταν κρυολογημένος και δεν ήθελε να με κολλήσει. Εγώ του είπα: Δεν με τρομάζουν εμένα τα μικρόβια, με φοβούνται τα μικρόβια, μπορείς να με φιλήσεις» έλεγε η κυρία Μεγαλοοικονόμου, εμφανώς καμαρώνοντας που εισέπραξε ένα πρωθυπουργικό φιλί, και μάλιστα από κρυολογημένο πρωθυπουργό.

»Ο πρωθυπουργός ως καλός οικοδεσπότης προσφέρθηκε να την κεράσει καφέ ή πορτοκαλάδα, έστω ένα τσαγάκι, πλην όμως η Θεοδώρα (ή «Μεγάλη Θεοδώρα», όπως την αποκαλούν οι πρώην συνάδελφοί της) αρνήθηκε: «Μπορώ να έχω ένα ποτήρι νερό, γιατί από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσα έκλεισε ο λαιμός μου. Μάλλιασε η γλώσσα μου. Σε λίγο θα συνεννοούμαι με τον κόσμο με τη νοηματική» είπε και έσκασε στα γέλια…

»Αυτό το… νοηματική άρεσε φαίνεται πολύ στον πρωθυπουργό, ο οποίος γέλασε και αυτός, λέγοντάς της «α, έχεις και χιούμορ, βλέπω». Αλλωστε τέτοια αστειάκια του αρέσουν και δεν τα αφήνει συνήθως ασχολίαστα. Εν συνεχεία, η συζήτηση περιεστράφη πού νομίζετε; Στο Σκοπιανό; Στην έξοδο της χώρας στις αγορές; Στη μείωση του χρέους; Στη Διαφθορά; Εστω στον Λεβέντη; Σε τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά στα παιδιά της κυρίας Μεγαλοοικονόμου. «Εχω γιο περίπου στην ηλικία σας, τον Παναγιώτη, έναν χρόνο μικρότερό σας» είπε η Θεοδώρα στον πρωθυπουργό: «Εχεις τόσο μεγάλο παιδί;» απάντησε με έκπληξη ο κ. Τσίπρας. Η βουλευτής τού απάντησε ότι έχει και άλλο παιδί με διαφορά ηλικίας από το πρώτο: «Και εγώ έναν αδελφό, έξι χρόνια μικρότερό μου» είπε αμέσως ο κ. Τσίπρας και βάλθηκε να αναλύσει πόσο καλό είναι για τα παιδιά να έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας.»

in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024