Από μισό έως 4 ευρώ ο φόρος διαμονής ανά διανυκτέρευση
Την τροπολογία με την οποία καθορίζεται ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Την τροπολογία με την οποία καθορίζεται ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Στην τροπολογία ορίζεται ότι ο φόρος διαμονής βαρύνει, σε κάθε περίπτωση, τον διαμένοντα στο ξενοδοχειακό κατάλυμα, δωμάτιο ή διαμέρισμα, επιβάλλεται μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν την αναχώρησή του από αυτό, με την έκδοση σχετικού παραστατικού.
Η απόδοση του φόρου, ο οποίος κυμαίνεται από 0,50 έως και 4,00 ευρώ ανά διανυκτέρευση, θα γίνεται από την επιχείρηση στη Φορολογική Διοίκηση, με μηνιαίες δηλώσεις, μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.
Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, 1-2 αστέρων, ο φόρος είναι 50 λεπτά ανά διανυκτέρευση, για 3 αστέρια ανεβαίνει σε 1,5 ευρώ, για 4 αστέρια σε 3 ευρώ και για 5 αστέρια σε 4 ευρώ, ενώ στα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, ο φόρος διαμονής είναι ενιαίος στα 50 λεπτά ανά διανυκτέρευση.
Για την είσπραξη του φόρου διαμονής, οι επιχειρήσεις εκδίδουν ειδικά στοιχεία-αποδείξεις είσπραξης, τα οποία δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, ενώ η τροπολογία διευκρινίζει επίσης ότι οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του φόρου διαμονής θα καθοριστούν με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή.
in.gr
- Νομικό κενό από το…1871! – Γιατί οι Αμερικανοί πολίτες δυσκολεύονται να αγγίξουν νομικά την ICE
- Για πρώτη φορά βλέπουμε κάποιους από τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Καισαριανής
- Deals με Τραμπ – Δεν είναι πάντα… αυτό που φαίνεται
- Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανοίγει την κάνουλα της ρευστότητας για τις κεντρικές τράπεζες
- Το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας κατέσχεσε τεράστιο φορτίο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό
- Η Ρωσία μέσω της Μαρία Ζαχάροβα διαψεύδει τον θάνατο Ναβάλνι από δηλητήριο βατράχου


