Η βαυαρική φίρμα θα δώσει σύντομα μια γεύση από την νέα κατεύθυνση του ηλεκτρικού της μέλλοντος, αποκαλύπτοντας σύντομα την πρωτότυπη εκδοχή ενός SUV το οποίο θα οδηγηθεί στην παραγωγή από το 2021.

Το BMW iNEXT SUV Concept όπως είναι προς το παρόν γνωστό, αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο των Βαυαρών το οποίο θα αξιοποιήσει μια νέα πολυχρηστική αρχιτεκτονική της BMW η οποία θα επιτρέπει την χρήση αμιγώς ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών όσο και συμβατικών συνόλων.

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δεν θα είναι μόνο πολυσυλλεκτική σε ό,τι αφορά το είδος των μηχανικών συνόλων με τα οποία θα μπορεί να συνδυαστεί αλλά και ως προς τις μπαταρίες, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, θα μπορεί να φιλοξενήσει συστοιχίες ιόντων λιθίου διαφορετικής απόδοσης η οποία θα ποικίλλει, από 60 kWh έως 120 kWh, αντιστοιχώντας σε αυτονομία από 450 χλμ. έως 700 χλμ.

Ακόμα περισσότερη ποικιλομορφία αναμένεται στις αποδόσεις ισχύος καθώς η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα μπορεί να υποστηρίξει σύνολα απόδοσης από 136 έως 450 ίππους.

Αντίστοιχη ευελιξία θα υπάρχει και ως προς τη διάταξη καθώς η νέα αρχιτεκτονική θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα, δύο ή τρία ηλεκτρικά μοτέρ σε συνδυασμό ή μη με κινητήρα εσωτερικής καύσης αναλόγως με το κατά πόσο το ζητούμενο είναι, η αποδοτικότητα, η τετρακίνηση ή η επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορά το iNEXT, αυτό θα αξιοποιήσει την μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύνολο.

Σχεδιαστικά αν και προς το παρόν το iNEXT δεν έχει πάρει την τελική του μορφή, καθώς όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της σειράς «i», Alexander Kotouc, θα επωφεληθεί από μια τόσο ενδιαφέρουσα και τολμηρή αισθητική που «οι άνθρωποι θα το αγοράζουν χάρη στο design του ακόμα και αν δεν επιθυμούν απαραιτήτως να αποκτήσουν ηλεκτρικό μοντέλο».

Τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει και ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει κατά πόσο θα επιθυμεί να οδηγήσει ή να παραχωρήσει στο αυτοκίνητο τον έλεγχο.

Σταδιακά, οι δυνατότητες των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης από τα οποία θα επωφεληθούν τα μοντέλα της BMW, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών iNEXT, θα ενισχύονται βάσει της τεχνολογικής εξέλιξης, καθώς όπως έχει παραδεχτεί και ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing του BMW Group, Ian Robertson, «Υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με την αυτόνομη οδήγηση, ωστόσο η αντίστοιχη τεχνολογία δεν είναι ακόμα πλήρως λειτουργική. Δεν αρκεί να λες ότι κάτι λειτουργεί στην πλειονότητα των περιστάσεων και των συνθηκών. Πρέπει να λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες και τις περιστάσεις».

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας