Πρώτα λύση στο όνομα, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ βρέθηκε στη γειτονική χώρα, όμως απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ενταχθεί η χώρα στη Συμμαχία χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Την πρόσκληση από πλευράς ΝΑΤΟ για ένταξη στη Συμμαχία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος.
Μάλιστα, ο κ. Στόλτενμπεργκ απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο να λάβει η γειτονική χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ νωρίτερα.
«Όχι. Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του. Η Σύνοδος Κορυφής του Βουκουρεστίου και όλες οι μετέπειτα Σύνοδοι Κορυφής διατύπωσαν τη θέση ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία τη στιγμή που θα επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ» σημείωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
Η δήλωση αυτή του κ. Στόλτενμπεργκ «έκοψε» τα φτερά των κυβερνητικών στελεχών της ΠΓΔΜ που ήλπιζαν ότι θα λάβουν πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, χωρίς την προϋπόθεση λύσης του ζητήματος της ονομασίας.
in.gr
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε 10 σκάφη ανοιχτά της Κύπρου – Χάθηκε η επικοινωνία με πολλά ακόμη
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)



















![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442