Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι δεν συνάδει με τις αρχές του χριστιανισμού ο αποκλεισμός των προσφύγων και μεταναστών απευθύνοντας έκκληση στους κυβερνώντες πολλών χωρών να υποδέχονται τους ανθρώπους οι ζωές των οποίων «υποβαθμίστηκαν» από τη φτώχια, την αδικία και την εκμετάλλευση.

Ο αργεντίνος ποντίφικας έκανε τις δηλώσεις αυτές την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Χιλή, λίγο προτού αναχωρήσει για το Περού, τον δεύτερο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

«Δεν υπάρχει καμία χριστιανική ευφορία όταν οι πόρτες κλείνουν. Δεν υπάρχει καμία χριστιανική χαρά όταν κάνουμε τους άλλους να νιώθουν ανεπιθύμητοι, όταν δεν υπάρχει χώρος για εκείνους ανάμεσά μας» σημείωσε κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του μετά τη λειτουργία που τέλεσε σε μια παραλία στην πόλη Ικίκε στη βόρεια Χιλή.

«Η κραυγή των φτωχών είναι ένα είδος προσευχής. Ανοίγει τις καρδιές μας και μας διδάσκει να είμαστε εξυπηρετικοί» επισήμανε.

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προέτρεψε τους πιστούς να παρακολουθούν με προσοχή «όλες τις καταστάσεις αδικίας και τις νέες μορφές εκμετάλλευσης», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκμεταλλεύονται προς όφελός του τα προβλήματα των μεταναστών, όπως την έλλειψη νόμιμων εγγράφων.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να κρατήσουν ενωμένες τις οικογένειές τους έχουν προκαλέσει σε πολλούς από αυτούς το αίσθημα ότι «οι ζωές τους έχουν υποβαθμιστεί» υπογράμμισε ενώπιον ενός πλήθους 50.000 ανθρώπων.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο