
Μέρκελ: Αδιαπραγμάτευτη η συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες
Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι τα βασικά σημεία της συμφωνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
«Τα βασικά σημεία της συμφωνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Δυνατή είναι μόνο η διευκρίνιση ορισμένων σημείων», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt».
Η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης ότι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) έκανε «πικρές παραχωρήσεις» κατά τις διερευνητικές συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού. «Ετέθη λοιπόν μια καλή βάση για τις διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι το SPD θα λάβει στο συνέδριό του μια υπεύθυνη απόφαση», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι 600 σοσιαλδημοκράτες σύνεδροι θα ψηφίσουν το Σαββατοκύριακο στη Βόννη στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός τους υπέρ ή κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες. Τον τελευταίο λόγο όμως μετά την λήξη τους, εφόσον τελικά διεξαχθούν, θα έχει και πάλι η βάση του κόμματος, η οποία και θα κληθεί εκ νέου να ψηφίσει υπέρ ή κατά του σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού σε μια ακόμα εσωκομματική -και χρονοβόρα- διαδικασία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Από τις απειλές… στην πρόσκληση του Ιράν στις Συμφωνίες του Αβραάμ – Η Τεχεράνη κερδίζει τον Τραμπ στην «Τέχνη της Συμφωνίας»
- Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Μόνο ένας στους δύο σχεδιάζει να πάει διακοπές φέτος
- «Πιθανός ο δανεισμός του Βαγιαννίδη της Σπόρτινγκ»
- Κτηματολόγιο: Στο 99% η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων σε όλη τη χώρα
- Άγριο επεισόδιο στην Καλλιθέα: Δέκα άτομα επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς – Επτά συλλήψεις ανηλίκων
- Η EKT προειδοποιεί τις τράπεζες για τις απειλές του Mythos


