
Προκλητικό παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου: Η Ψέριμος είναι δική μας
Στο Αιγαίο μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η κεμαλική αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και ο επικεφαλής του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θέτοντας για ακόμα μία φορά θέμα ιδιοκτησίας των 18 νησιών και νησίδων.
Στο Αιγαίο μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η κεμαλική αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και ο επικεφαλής του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θέτοντας για ακόμα μία φορά θέμα ιδιοκτησίας των 18 νησιών και νησίδων.
Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος του, ο Κ. Κιλιτσντάρογλου, συνεχίζει να προκαλεί, με ορίζοντα τις εκλογές του 2019, απευθυνόμενος πάντα στον πολιτικό του αντίπαλο Ρ. Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέροντας: «Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε να ρωτάμε για τα νησιά του Αιγαίου. Ναι τα νησιά του Αιγαίου. Ρωτάω λοιπόν, αυτό το νησί, η Ψέριμος, σε ποιον ανήκει τελικά; Είναι δικό μας ή της Ελλάδας. Βγες και δώσε μια απάντηση, Εγώ ρωτάω και αυτός μου απαντάει πήγαινε και ρώτα αυτούς που τα παρέδωσαν . Κοιτάξτε κουβέντα, δηλαδή παραδέχεται ότι τα έχει παραδώσει». Και συνεχίζει απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν και στον Γιλντιρίμ: «Θα σου μιλήσω σαν σε ένα παιδι δημοτικού, αυτό το νησί, η Ψέριμος ανήκει σε εμάς ή στην Ελλάδα; Τόσο απλά ρωτάω. Το παραδώσαμε αλλά όχι εμείς, λέει. Εγώ ξέρω τι έχεις παραδώσει εσύ, κάτσε και δώσε μου μια απάντηση σαν άνθρωπος. Απάντησε μην απειλείς».
Καταλήγοντας ο Κ. Κιλιτσντάρογλου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι το 2019, όταν θα γίνουν εκλογές και το κόμμα του θα έρθει στην εξουσία, θα υπερασπιστεί «κάθε πετραδάκι, κάθε κόκκο άμμου της Τουρκίας» και δεν θα παραδώσει «ούτε μία πιθαμή»,
Στο βίντεο (από το www.tourkikanea.gr) που ακολουθεί είναι το επίμαχο απόσπασμα της ομιλία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις 16/1/2018.

in.gr
- Χανιά: Κοιμόταν στην παραλία, νόμιζαν ότι ήταν νεκρός και κάλεσαν το ΕΚΑΒ
- Τουλάχιστον 82 νεκροί από τις βροχοπτώσεις και τις φονικές πλημμύρες σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν
- «Οι Καβαλίερς κοιτάζουν Χεζόνια – Απάντησε αρνητικά σε τρεις ομάδες της Euroleague»
- Λάρισα: Νεκρή δίπλα στο τρακτέρ της βρέθηκε 69χρονη αγρότισσα – Τι συνέβη
- Συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
- Ο Τομ Χόλαντ θα ήθελε ο Φρεντ Αστέρ να νιώθει περήφανος για εκείνον – Η νέα βιογραφία

