Για μεσαίωνα κάνει λόγο ο δημιουργός του Phylax
Για μεσαίωνα έκανε λόγο ο καλλιτέχνης του Phylax με δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγες ώρες μετά την πτώση του γλυπτού, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου έπεσε από ανθρώπινα χέρια.
Για μεσαίωνα έκανε λόγο ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου, δημιουργός του Phylax, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγες ώρες μετά την πτώση του γλυπτού από «ανθρώπινο χέρι» σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργίου: «Αυτό δεν είναι ένας βανδαλισμός, είναι προσβολή του ατόμου», είπε αρχικά και συνέχισε: «Πιστεύω ότι η θέση του είναι εκεί όπου αρχικά ορίστηκε να μπει. Εκεί είναι η θέση του», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα αποκατασταθεί το γλυπτό: «Η δουλειά μας είναι να φτιάχνουμε έργα, ότι δουλειά και να είναι μπορούμε να την αποκαταστήσουμε».
Στη συνέχεια όσον αφορά την πράξη είπε: «Το κυριότερο είναι ότι υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που αποφάσισαν ότι δεν τους αρέσει και αποφάσισαν να το στερήσουν από εκείνους στους οποίους αρέσει. Αυτό αν δεν μπει σε κάποια λογική μπαίνουμε στην μορφή της ζούγκλας. Το βάφτισαν σε κάτι που δεν είναι, στη συνέχεια το ράντισαν με αγιασμό, στη συνέχεια του πέταξαν μπογιές, προσπαθήσαν δύο φορές να το κατεβάσουν και την τρίτη το πέτυχαν, αυτό είναι μεταοργολικός μεσαίωνας».
Διαβάστε επίσης:
in.gr
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442