
Ρουμανία: Η ευρωβουλευτής Β.Ντάντσιλα διορίστηκε πρωθυπουργός
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, διόρισε σήμερα πρωθυπουργό της χώρας τη Βιόριτσα Ντάντσιλα, μια ευρωβουλευτή που πρότειναν οι ρουμάνοι σοσιαλδημοκράτες ως διάδοχο του απερχόμενου Μίχαϊ Τουντόσε.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, διόρισε σήμερα πρωθυπουργό της χώρας τη Βιόριτσα Ντάντσιλα, μια ευρωβουλευτή που πρότειναν οι ρουμάνοι σοσιαλδημοκράτες ως διάδοχο του απερχόμενου Μίχαϊ Τουντόσε.
«Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιχειρήματα, αποφάσισα να δώσω στους σοσιαλδημοκράτες ακόμη μια ευκαιρία και να εγκρίνω το πρόσωπο που πρότειναν για τη θέση του πρωθυπουργού» τόνισε ο ρουμάνος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, μετά τις διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα.
Αν η ρουμανική βουλή εγκρίνει το διορισμό της Ντάντσιλα, αυτή θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, αλλά και η τρίτη σε διάστημα μόλις επτά μηνών.
Οι σοσιαλδημοκράτες έπαυσαν τη Δευτέρα, εξαιτίας μιας σύγκρουσης στους κόλπους της αριστερής πλειοψηφίας, τον δεύτερο μέσα σε μερικούς μήνες πρωθυπουργό τους, τον Μίχαϊ Τουντόσε, ο οποίος κατείχε το αξίωμα από τον Ιούνιο.
Η 54χρονη Ντάντσιλα θεωρείται στενή σύμμαχος του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), Λίβιου Ντράγκνεα, νικητή των εκλογών του Δεκεμβρίου 2016.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Βαρδής Βαρδινογιάννης: Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για επένδυση στο gaming
- Μάικ Τζέιμς: «Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Rosie Allimonos στο Delphi Economic Forum XI: «Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα μίντια»
- Ο Τζακ Νίκολσον στα 89α γενέθλιά του – Η φωτογραφία που αποκάλυψε η κόρη του
- Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
- Το πρόγραμμα των play off της Euroleague – Πότε παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
