Διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας, που αναγνωρίζει αμοιβαία τα πιστοποιητικά των ναυτικών, υπέγραψε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της πρώτης τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η συνεργασία των τριών χωρών θα ενισχύσει την ασφάλεια των πλοίων, θα αναβαθμίσει τον τομέα των επιθεωρήσεων, αλλά και θα συμβάλει στην ανάπτυξη.

«Η υπογραφή της συμφωνίας θα παράσχει ένα ασφαλές και αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας, και θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και για τις δύο χώρες. Η Ελλάδα, κουβαλάει μια μεγάλη εμπειρία και γνώση στα ζητήματα της ναυτικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού με δεκατρείς Ακαδημίες, ενώ παράλληλα αξιολογείται θετικά η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού των τριών χωρών, στο πλαίσιο και της περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο