Συμφωνία Ελλάδας – Ιορδανίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας
Διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας, που αναγνωρίζει αμοιβαία τα πιστοποιητικά των ναυτικών, υπέγραψε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της πρώτης τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας.
Διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας, που αναγνωρίζει αμοιβαία τα πιστοποιητικά των ναυτικών, υπέγραψε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της πρώτης τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η συνεργασία των τριών χωρών θα ενισχύσει την ασφάλεια των πλοίων, θα αναβαθμίσει τον τομέα των επιθεωρήσεων, αλλά και θα συμβάλει στην ανάπτυξη.
«Η υπογραφή της συμφωνίας θα παράσχει ένα ασφαλές και αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης και εργασίας, και θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και για τις δύο χώρες. Η Ελλάδα, κουβαλάει μια μεγάλη εμπειρία και γνώση στα ζητήματα της ναυτικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού με δεκατρείς Ακαδημίες, ενώ παράλληλα αξιολογείται θετικά η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού των τριών χωρών, στο πλαίσιο και της περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442