Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο Αμβρόσιου κατά της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Συλλαλητήριο Αμβρόσιου κατά της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Συλλαλητήριο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα που θα πραγματοποιηθεί και το ανάλογο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο μετά από πρόταση και πρωτοβουλία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Συλλαλητήριο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα που θα
πραγματοποιηθεί και το ανάλογο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το
ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο μετά από
πρόταση και πρωτοβουλία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Αμβρόσιου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr, στη σύσκεψη φορέων το απόγευμα της Παρασκευής, παρών εκ μέρους του Δημάρχου Αιγιαλείας ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, μεταφέροντας τη θέση της δημοτικής αρχής για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, επικεφαλής της «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, που πρότεινε να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απόφαση για να μπει μπροστάρης ο Δήμος για να σταλεί το μήνυμα από την ιστορική πόλη του Αιγίου.

Παρών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Νικολόπουλος, καθώς και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κα Μαίρη Χρονοπούλου, η πρόεδρος της ΙΛΕΑ κα Βάνα Μπεντεβή και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, που ομόφωνα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους.

Πορεία ιερέων από τη μητρόπολη την Τετάρτη

Εκτός από το συλλαλητήριο της Κυριακής, οι ιερείς της πόλης θα πραγματοποιήσουν σήμερα το μεσημέρι, πορεία από τα φανάρια της μητρόπολης κατεβαίνοντας μέχρι την Αγία Τριάδα, με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα σαν ένα πρώτο «μήνυμα» – όπως αναφέρουν – για την αμετακίνητη θέση της Εκκλησίας στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της σύναξης των ιερέων της επαρχίας Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε έπειται από πρόσκληση του μητροπολίτη Αμβρόσιου, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το θέμα της ΠΓΔΜ , ο μητροπολίτης σημείωσε πως έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις «η Μακεδονία χάνεται και η Ελλάδα ακρωτηριάζεται!»

«Σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς, όλοι οι Έλληνες! Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι αγώνες των Μακεδονομάχων πηγαίνουν χαμένοι! Η Ιστορία μας μολύνεται! Γι’ αυτό και εγώ σήμερα, από την ιστορική Βοστίτσα, σας ζητώ, αδελφοί μου και παιδιά μου εν Κυρίω, να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας! Να πούμε το δικό μας «όχι» ώστε να αποτραπεί η παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων!».

Είναι κάτι, πρόσθεσε ο μητροπολίτης, «που οφείλουμε στους προγόνους μας αλλά και στις επόμενες γενιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, προτείνοντας συγκεκριμένες μορφές αντίδρασης και κατέληξε ως εξής: «Θέλω να γνωρίζετε πως έπειτα από αυτόν τον αγώνα, έπειτα από αυτήν την επανάσταση, δεν θα βγούμε χαμένοι. Το όνομα του Θεού θα δοξαστεί!».

in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024