Όλα τα ανοιχτά μέτωπα στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Όλα τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις, όπως οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, οι πλειστηριασμοί, η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τη Θεοδώρα Μεγαλοοικόμου αναμένεται θα τεθούν στο τραπέζι στης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όλα τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις, όπως οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, οι πλειστηριασμοί, η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τη Θεοδώρα Μεγαλοοικόμου αναμένεται θα τεθούν στο τραπέζι στης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από αρκετούς, η συνεδρίαση εκλαμβάνεται ως «προθέρμανση» για την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα γίνει Παρασκευή και Σάββατο ώστε ο πρωθυπουργός να καταγράψει αντιδράσεις για σειρά θεμάτων που απασχολούν το κυβερνητικό σχήμα.
Οι ζυμώσεις για το Σκοπιανό, η σημερινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς με τους πρέσβεις της Αθήνας και των Σκοπίων, καθώς και η διαφοροποίηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα να σηκώνει τους τόνους για το θέμα, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθεί στην Π.Γ.
Όσο αφορά την πλευρά των 53+, μπορεί να έχουν να «χτυπήσουν» ημέρες, ωστόσο θα επαναφέρουν με την πρώτη ευκαιρία στο προσκήνιο το θέμα με τους πλειστηριασμούς και την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ένα άλλο ζήτημα, το οποίο είχαν επισημάνει από νωρίς μέλη της ομάδας των 53+ περί μη καθαρής εξόδου τον Αύγουστο του 2018, φαίνεται πως ενστερνίζονται όλο και περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί. Ο προβληματισμός τους έγκειται στο θέμα του ελέγχου και της επιτήρησης μετά το τέλος του προγράμματος.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων