Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FT: Όχι και τόσο απρόσκοπτη η έξοδος από τα μνημόνια

FT: Όχι και τόσο απρόσκοπτη η έξοδος από τα μνημόνια

Αμφιβολίες για το εάν η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια θα είναι όσο απρόσκοπτη επιθυμεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Αμφιβολίες για το εάν η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια θα είναι όσο απρόσκοπτη επιθυμεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η χώρα οδεύει προς την έξοδο από μία περίοδο οκτώ ετών οικονομικής κηδεμονίας τον προσεχή Αύγουστο, χτίζοντας αποθέματα ρευστού για να είναι έτοιμη για τη ζωή μετά από την εξάρτηση από τον χρηματοδοτικό ορό των πιστωτών.

Σύμφωνα με τους FT, αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διευθετεί αθόρυβα τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ που πρόκειται να λάβει πριν από το καλοκαίρι.

«Με μια οικεία ιεροτελεστία, η ελληνική βουλή αυτήν την εβδομάδα ψήφισε το τελευταίο «βουνό» σαρωτικών μεταρρυθμίσεων – που αφορούν τα πάντα, από αγορές ενέργειας μέχρι τα εργατικά σωματεία – ώστε να ξεκλειδώσει την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για την προτελευταία αξιολόγηση του πακέτου, την ερχόμενη Δευτέρα» επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Ωστόσο στις Βρυξέλλες υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι όσο απρόσκοπτη επιθυμεί ο κ. Τσίπρας» τονίζει ο αρθρογράφος. Όπως αναφέρει, στο τέλος του «μεγάλου ελληνικού πειράματος» ελλοχεύουν κίνδυνοι.

«Δύο μακρές δικαστικές υποθέσεις έχουν ρίξει νέο φως σε κάποιες από τις αμφιβολίες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την κατάσταση των εγχώριων ζητημάτων της Ελλάδας», εξηγεί το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην δίκη του πρώην επικεφαλής του ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, και στην εκκρεμή δίκη τριών πρώην αξιωματούχων της Ευρωζώνης που εργάστηκαν ένα διάστημα ως στελέχη στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Και οι δύο διώξεις αφορούν σε φερόμενα εγκλήματα τεχνοκρατών κατά του ελληνικού κράτους» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Εκτός από την ανησυχία που εμπνέει η ΕΕ το κράτος δικαίου της Ελλάδας ή η θεσμική της ετοιμότητα υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες που μπορεί να βρει η κυβέρνηση Τσίπρα στην έξοδό της από τα μνημόνια.

Πριν από την προθεσμία εξόδου, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ευαίσθητες συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επισημαίνει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η απουσία γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να καθυστερήσει και αυτή τη διαδικασία που αναμενόταν να ξεκινήσει την άνοιξη.

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024