Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί και πάλι ζούγκλα Καλαί

Μακρόν: Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί και πάλι ζούγκλα Καλαί

Έντονη κριτική για τις «ανακολουθίες» της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου άσκησε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εστιάζοντας και πάλι στο ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού το οποίο πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στη Σύνοδο των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου. Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα πως το κράτος «δεν θα αφήσει να δημιουργηθεί και πάλι μια «ζούγκλα» στο Καλαί.

Έντονη κριτική για τις «ανακολουθίες» της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου άσκησε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εστιάζοντας και πάλι στο ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού ζητήματος το οποίο και πρωταγωνίστησε στη Σύνοδο των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα πως το κράτος «δεν θα αφήσει να δημιουργηθεί και πάλι μια «ζούγκλα» στο Καλαί.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθεί και πάλι μια »ζούγκλα»» στο Καλαί, είπε, αναφερόμενος στην παραγκούπολη περισσότερων από 8.000 μεταναστών που διαλύθηκε στα τέλη του 2016.

«Όλα έχουν γίνει ώστε η παράνομη διέλευση να μην είναι δυνατή στο Καλαί», που «δεν είναι μια κρυφή πύλη εισόδου προς την Αγγλία», είπε, λέγοντας πως το κράτος δεν θα αφήσει να «ανασυσταθούν παράνομα κυκλώματα» στην περιοχή αυτή, σε ομιλία του ενώπιον των δυνάμεων της τάξης στο Καλαί.

Ο Γάλλος πρόεδρος ευχήθηκε επίσης να υπάρξει μια «αξιόπιστη ευρωπαϊκή πολιτική», υπογραμμίζοντας τις ανεπάρκειες και τις ανακολουθίες της ΕΕ, οι συνέπειες των οποίων ήταν αισθητές «σε πολλές περιπτώσεις» στο Καλαί.

Κριτική στον Κανονισμό του Δουβλίνου

Άσκησε έντονη κριτική στον κανονισμό του Δουβλίνου, που ορίζει ότι η αίτηση ασύλου πρέπει να εξετάζεται από το πρώτο κράτος εισόδου στην ΕΕ.

«Ο κανονισμός του Δουβλίνου, όπως εφαρμόστηκε, βρίθει ανακολουθιών. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα δεν είναι ικανοποιητικός», είπε, εκτιμώντας όμως ότι η αντικατάστασή του από ένα σύστημα όπου η αίτηση ασύλου θα μπορεί να κατατίθεται σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος δεν «είναι μια λύση που εξετάζεται βραχυπρόθεσμα γιατί θα οδηγούσε στην απαλλαγή από την ευθύνη όλων των χωρών εισόδου».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανώσουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική πιο αλληλέγγυα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της, και άρα να διαθέσουμε περισσότερα μέσα για τον έλεγχο των συνόρων, [να έχουμε] περισσότερη συνέπεια στην πολιτική στο εξωτερικό των συνόρων μας (…)», είπε.

Δύο ημέρες πριν από τη γαλλο-βρετανική σύνοδο κορυφής, ο Μακρόν είπε πως η συνεργασία με τους Βρετανούς θα αφορά την «καλύτερη διαχείριση» του θέματος των ασυνόδευτων ανήλικων, την«ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας στο Καλαί», καθώς και «με τα κράτη προέλευσης και διέλευσης» και τη «δημιουργία ενός ταμείου για την υποστήριξη σημαντικών προγραμμάτων» για την περιοχή του Καλαί.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024