Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία ΥΠΕΣ, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ για πάταξη γραφειοκρατίας στην αυτοδιοίκηση

Συμφωνία ΥΠΕΣ, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ για πάταξη γραφειοκρατίας στην αυτοδιοίκηση

Η συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου να υλοποιηθεί η Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού – Πιλοτική λειτουργία» επισημοποιήθηκε με την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας ανάμεσα στα τρία μέρη, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκειμένου να υλοποιηθεί η Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού – Πιλοτική λειτουργία» επισημοποιήθηκε με την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας ανάμεσα στα τρία μέρη, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η συγκεκριμένη Δράση, προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Οργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325 Δήμων και των 13 Περιφερειών», προϋπολογισμού 30,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» του ΕΣΠΑ 2014–2020.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστό, και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη. Παρών στην υπογραφή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, καθώς και οι επικεφαλής της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, (ΕΕΤΑΑ), του φορέα υλοποίησης της εν λόγω Δράσης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρόεδρος και Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, διευθύνων σύμβουλος.

«Κύριο μέλημα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στη συνεργασία για το έργο, που στόχο έχει την απλούστευση και προτυποποίηση των λειτουργιών και των διαδικασιών των Περιφερειών και των Δήμων.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά της Αυτοδιοίκησης». Αυτό όπως διευκρίνισε θα σφραγιστεί από τα αυτοδιοικητικά γεγονότα, όπως είναι η μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου και θα επισφραγιστεί από άλλες ενέργειες όπως τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα τεθούν φέτος στη διάθεση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για μία πιο στοχευμένη, πιο αποτελεσματική και υποστηρικτική δουλειά, ως κυβέρνηση, απέναντι στο έργο της Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024