Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ για τις «χώρες απόπατους»: Δεν είμαι ρατσιστής

Τραμπ για τις «χώρες απόπατους»: Δεν είμαι ρατσιστής

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι «δεν είναι ρατσιστής», παρά τα δημοσιεύματα για τη μειωτική έκφραση που χρησιμοποίησε για τους μετανάστες από χώρες όπως η Αϊτή ή της Αφρικής.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι «δεν είναι ρατσιστής», παρά τα δημοσιεύματα για τη μειωτική έκφραση που χρησιμοποίησε για τους μετανάστες από χώρες όπως η Αϊτή ή της Αφρικής.

Υπογράμμισε επίσης πως έχει «την ετοιμότητα, τη βούληση και την ικανότητα» να κλείσει συμφωνία με το Κογκρέσο για να προστατευθούν οι «Ονειροπόλοι», οι νέοι μετανάστες που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος ρωτήθηκε χωρίς περιστροφές από δημοσιογράφο στη Φλόριντα εάν είναι ρατσιστής, μετά τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να χαρακτηρίζει τις προαναφερόμενες χώρες «απόπατους» σε συνάντηση με κοινοβουλευτικούς κεκλεισμένων των θυρών στον Λευκό Οίκο:

«Οχι. Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος από τον οποίο θα πάρετε ποτέ συνέντευξη» απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Νεκρό το DACA»

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε κρίνει ότι το πρόγραμμα DACA, το οποίο επιτρέπει σε 690.000 νέους μετανάστες να εργάζονται και να σπουδάζουν στη χώρα νόμιμα, είναι «πιθανόν νεκρό».

«Το DACA είναι πιθανόν νεκρό επειδή οι Δημοκρατικοί δεν το θέλουν στ’ αλήθεια, θέλουν μόνο να μιλάνε και να πάρουν χρήματα που ο στρατός μας έχει απελπιστικά ανάγκη», σημείωσε ο Τραμπ στο Twitter.

«Εγώ, ως πρόεδρος, θέλω να έρχονται στη Χώρα μας άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ισχυροί και σπουδαίοι ξανά, οι άνθρωποι να έρχονται μέσω συστήματος που θα βασίζεται στα ΠΡΟΣΟΝΤΑ. Οχι άλλες λοταρίες! Πρώτα η Αμερική», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια του ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου ακολουθούν πολλές ημέρες αντιδράσεων και καταδίκης των εκφράσεων που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη με μέλη της αμερικανικής Γερουσίας στον Λευκό Οίκο.

Κληρονομιά Ομπάμα

Οι κοινοβουλευτικοί είχαν μεταβεί στην αμερικανική προεδρία για να παρουσιάσουν στον Τραμπ πρόταση κατάρτισης σχεδίου νόμου, με την υποστήριξη στελεχών κι από τα δύο μεγάλα κόμματα, το οποίο αφορά κυρίως την τύχη των «Ονειροπόλων», των νεαρών δικαιούχων του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), κληρονομιά της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα.

Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος, που επέτρεψε σε 690.000 νέους, οι οποίοι είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμα παιδιά, να δουλεύουν και να σπουδάζουν νόμιμα χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο απέλασης. Ο Τραμπ έδωσε στο Κογκρέσο προθεσμία ως την 5η Μαρτίου για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Όμως, ταυτόχρονα, συνέδεσε την όποια πρόταση για την αντικατάσταση του προγράμματος αυτού με τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να οικοδομηθεί στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι στο οποίο οι Δημοκρατικοί μέχρι σήμερα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024