Βενεζουέλα: Πολλοί νεκροί κατά τη σύλληψη του πρώην αστυνομικού Πέρες
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συνέλαβαν πέντε μέλη «τρομοκρατικού πυρήνα» που συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες και σκότωσαν πολλούς άλλους σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε μια φτωχογειτονιά στα προάστια του Καράκας.
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συνέλαβαν πέντε μέλη «τρομοκρατικού πυρήνα» που συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες και σκότωσαν πολλούς άλλους σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης σε μια φτωχογειτονιά στα προάστια του Καράκας.
Νωρίτερα ο Πέρες είχε εμφανιστεί ματωμένος σε τουλάχιστον δώδεκα βίντεο που ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς που έχουν ανοίξει πυρ εναντίον του.
Μια επίσημη ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση αυτή. “Τα μέλη αυτού του τρομοκρατικού πυρήνα που αντιστάθηκαν σκοτώθηκαν και πέντε (από αυτούς) συνελήφθησαν” ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν διευκρινίστηκε αν μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Πέρες που ήταν καταζητούμενος από πέρσι το καλοκαίρι, όταν άρπαξε ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και άνοιξε πυρ σε κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Καράκας.
Οι αρχές τον εντόπισαν στη φτωχογειτονιά Ελ Χουνκίτο, σε έναν λόφο έξω από την πρωτεύουσα.
«Βενεζουέλα, μη χάνεις τις ελπίδες σου»
«Είμαστε τραυματίες… μας σκοτώνουν!» ακούγεται να λέει σε ένα από τα βίντεο ο Πέρες που φαίνεται να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο.
«Βενεζουέλα, μη χάνεις τις ελπίδες σου… Τώρα μόνο εσύ έχει τη δύναμη για να ζήσουμε όλοι ελεύθεροι» είχε πει λίγο νωρίτερα, σε ένα άλλο βίντεο που απευθυνόταν στα παιδιά του και στο οποίο τους έλεγε ότι τα αγαπά και ελπίζει να τα ξαναδεί σύντομα.
Ο Πέρες είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση του Ιουνίου λέγοντας ότι το έκανε για να πολεμήσει την «τυραννική κυβέρνηση».
Αν και κρυβόταν, δύο εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε σε μια αγρυπνία που οργάνωσε η αντιπολίτευση για τους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Τον Δεκέμβριο, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο YouTube διακρίνονταν ένοπλοι μασκοφόροι να θέτουν υπό έλεγχο ένα στρατοπεδο.
Οι δράστες έσπασαν πορτρέτα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του προκατόχου του, του Ούγκο Τσάβες, πέρασαν χειροπέδες στους περίπου 12 στρατιώτες και τους «επέπληξαν» επειδή στηρίζουν τη «δικτατορία» στη Βενεζουέλα. Ο Πέρες υποστήριζε ότι η ομάδα του έκλεψε περίπου 26 ΑΚ-103, πιστόλια και περισσότερες από 3.000 σφαίρες.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442