Μετά από τη δημοσιοποίηση πλήθους teasers, η Infiniti αποκαλύπτει από την έκθεση του Detroit, ένα πρωτότυπο μοντέλο που στις προσεκτικά όσο και εντυπωσιακά σμιλεμένες επιφάνειές του κρύβει το νέο σχεδιαστικό κώδικα στον οποίο θα υπακούσουν όλα τα μοντέλα της πολυτελούς ιαπωνικής φίρμας στο μέλλον.

Έτσι, η προσεκτική εναλλαγή από ακμές και καμπύλες στην τετράθυρη σιλουέτα του Q Inspiration Concept θα αποτελέσει τον οδηγό για το αισθητικό μέλλον της Infiniti το οποίο, αν αρθεί στο ύψος αυτής της πρώτης εντύπωσης, προδιαγράφεται συναρπαστικά κομψό όσο και επιβλητικό.

Με αντίστοιχες δόσεις κομψότητας και πολυτέλειας έχει σχεδιαστεί και το εσωτερικό του πρωτότυπου της Infiniti, με κυρίαρχα στοιχεία τα τέσσερα άνετα, ιδιαίτερα ευρύχωρα καθίσματα με τις δερμάτινες επενδύσεις και τις οθόνες που καταλαμβάνουν όλο το μήκος του ταμπλό. Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η προσεκτικά σχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που εκτείνεται προς τα πίσω σαν ένα ιδιότυπο ξύλινο γλυπτό.

Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ο καθένας το δικό του tablet ενώ μπορούν ρυθμίσουν το φωτισμό και τον κλιματισμό στο δικό τους τμήμα της καμπίνας. Για τις επενδύσεις του εσωτερικού εκτός από το δέρμα των καθισμάτων έχουν αξιοποιηθεί επίσης, ξύλο, ιαπωνικό ριζόχαρτο αλλά και μετάξι σε ένα συνδυασμό που αποπνέει πολυτέλεια αλλά και αποτελεί μια σαφή δήλωση για το μέλλον της πολυτελούς κατηγορίας και των προοπτικών για την έννοια της εξατομίκευσης.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Q Inspiration Concept εφοδιάζεται με το δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα VC Turbo ο οποίος διαθέτει τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης και ενσωματώθηκε πρόσφατα στο οπλοστάσιο της Infiniti, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις αλλά και αποδοτικότητα, όντας αρχικά διαθέσιμος με την νέα γενιά του QX50.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο