Στελέχη ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων δέχτηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που έχουν εν γένει στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και επιβεβαιώθηκε, συνολικά, το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων της χώρας μας, τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με στελέχη των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων ΑΗΙ και ΑΗΕΡΑ και των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B’nai B’rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, οι οποίες αποτελούν μέρος της τρίτης, ανά διετία, κοινής περιοδείας τους σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ατζέντα βρέθηκαν και θέματα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εξέφρασαν στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την στήριξή τους στις ελληνικές προσπάθειες, κυρίως για τα όσα έχουν επιτευχθεί σε σειρά τομέων, όπως στην οικονομία και την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η κυβέρνηση και στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ακόμα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, ενώ οι εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων προσφέρθηκαν να συνδράμουν στην προώθηση ελληνικών θεμάτων, όπου αυτό είναι εφικτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο